enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Son dakika: Van’da korkutan deprem

Son dakika: Van’da korkutan deprem
REKLAM ALANI
12.07.2024 23:42
1
A+
A-

Van Gölü’nde Büyüklüğü 4,3 Olan Deprem Meydana Geldi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, 12 Temmuz 2024, 23:19:45 TSİ’de Van Gölü’nde, Tuşba ilçesine yaklaşık 8,85 kilometre uzaklıkta büyüklüğü 4,3 (Mw) olan bir deprem meydana geldi. Deprem 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD Başkanlığı, deprem sonrası ilk incelemelerin yapıldığını ve herhangi bir can kaybı veya ciddi yaralanmanın bildirilmediğini açıkladı. Ancak AFAD Başkanı, deprem nedeniyle hasar ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

TRT Haber, bölgeden gelen ilk görüntülerde evlerde ve binalarda hafif hasarların görüldüğünü bildirdi. Anadolu Ajansı’na konuşan yetkililer, depremin bölgedeki diğer illerde de hissedildiğini, ancak herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti.

Deprem uzmanları, Van Gölü çevresinin aktif bir fay hattı üzerinde yer aldığını ve zaman zaman depremler meydana geldiğini hatırlattı. Uzmanlar, deprem bölgesindeki vatandaşlara hasar tespiti yapmaları ve olası artçı sarsıntılara karşı önlem almaları konusunda uyarıda bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

AFAD, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. Ancak AFAD Başkanı, vatandaşların deprem sonrası uyarıları dikkatle takip etmeleri ve deprem bölgelerinde hasar tespiti için yetkililere başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Deprem, Van Gölü üzerinde meydana gelen son depremlerden biri oldu. Uzmanlar, bölgenin aktif bir fay hattı üzerinde yer aldığını ve zaman zaman depremler meydana geldiğini hatırlattı. Vatandaşların, deprem bölgelerinde hasar tespiti yapmaları ve olası artçı sarsıntılara karşı önlem almaları konusunda uyarıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.