enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Rusya Dışişleri: ABD, AB ülkelerini Rusya ile doğrudan çatışmaya sürüklüyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin NATO bayrağı altında Avrupa Birliği ülkelerini Rusya ile doğrudan çatışmaya soktuğunu ifade etti.
Rusya Dışişleri: ABD, AB ülkelerini Rusya ile doğrudan çatışmaya sürüklüyor
REKLAM ALANI
12.06.2024 22:06
4
A+
A-
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Kiev’e silah tedarikinin NATO üyeleri için zorunlu hale geleceği yönündeki açıklamasına dikkat çekti. Zaharova, bu durumun ABD’nin NATO bayrağı altında Avrupa Birliği ülkelerini Rusya ile doğrudan çatışmaya sürüklediğini vurguladı. Zaharova, şu ifadeleri kullandı: “Peki Avrupa Birliği ülkeleri, Washington’un kendilerini NATO bayrağı altında Rusya ile doğrudan çatışmaya sürüklediğini anlıyor mu? Batı kamuoyuna histerik bir şekilde Rusya’nın sözde ‘Batılı ülkelere yönelik kaçınılmaz saldırısı’ tezinin pompalanması tek bir anlama geliyor. Biden yönetiminin hem kendi hükümetini hem de Amerikan ekonomisini çöküşten korumak için Avrupa kıtasında daha fazla kan dökülmesine ihtiyacı var.” Rusya, Batı’nın Ukrayna’ya yönelik silah sevkiyatlarına karşı çıkıyor ve daha önce NATO ülkelerine Kiev’e yapılan silah tedarikleriyle ilgili olarak nota göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya gönderilen her türlü silah kargonun Rusya için meşru hedef olacağını vurgulamıştı. Kremlin ise Batı’nın Ukrayna’ya silah göndermesinin görüşmelere yardımcı olmadığını ve olumsuz etkiler yaratacağını belirtmişti.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.