enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Biden kameralar önünde en büyük gafını yaptı: Başkan Putin dedi ve…

Biden kameralar önünde en büyük gafını yaptı: Başkan Putin dedi ve…
REKLAM ALANI
12.07.2024 07:59
2
A+
A-

ABD’de Biden’ın Gafları Soğuk Rüzgarlar Estiriyor

Seçim kampanyasına girmiş olan ABD’de, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın son gafıyla NATO Liderler Zirvesi’nde soğuk bir hava esti.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile girdiği canlı yayınlanan münazaranın ardından Washington’da kameralar karşısına geçen Biden, yeni bir şaşkınlık yarattı. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile Ukrayna’ya verilen destek hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Biden, Zelenskiy’i yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olarak çağırdı. Kameralar karşısında konuşan Biden, “Ve şimdi sözü kararlılığı kadar cesareti de olan Ukrayna Devlet Başkanı’na, bayanlar ve baylar, Başkan Putin’e devretmek istiyorum” dedi. Salonda kafa karışıklığı yaratan bu sözler üzerine bazı katılımcılar alkışlarken, genel bir soğuk hava esti.

Ancak hatasını kısa süre sonra fark eden Biden, “Başkan Putin’i yenecek, Başkan Zelenskiy. Putin’i yenmeye o kadar odaklandım ki bu bir sorun oluyor” diyerek sözlerini düzeltmeye çalıştı. Biden’ın gafı sonrasında şaşıran ancak ardından gülümseyen Zelenskiy, “Ben ondan daha iyiyim” diyerek Putin’e göndermede bulundu.

Biden’ın gafları bununla da sınırlı kalmadı. Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında, başkan yardımcısı Kamala Harris ile rakibi Donald Trump’ı karıştırdı. Biden, Harris’e duyduğu güvenle ilgili bir soruya, “Bakın, ben başkan yardımcısı Trump’ı, başkan olmaya yeterli olmasaydı başkan yardımcısı olarak seçmezdim. O yüzden oradan başlayın” cevabını verdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Biden’ın artan yaşının ve gaflarının seçimlerdeki performansına nasıl etki edeceği ise merakla bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.