enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Avrupa Birliği, 27 gemiyi yaptırım listesine ekliyor

Avrupa Birliği, 27 gemiyi yaptırım listesine ekliyor
REKLAM ALANI
24.06.2024 12:16
410
A+
A-

Avrupa Birliği’nin Rusya’ya Yönelttiği Son Yaptırım Paketi

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı yeni yaptırım paketine 27 gemiyi dahil ederek yaptırım listesini genişletti. Bu gemiler arasında 19’u enerji nakliyesi için kullanılıyor.

Yaptırım listesine eklenen gemiler arasında petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tankerlerinin yanı sıra Rusya’ya ait “Saam” ve “Koryak” adlı LNG dönüşüm gemileri de yer alıyor. AB ayrıca Rusya için savunma ekipmanları taşıyan gemileri ve “Enisey” adlı tahıl taşıyan bir yük gemisini de yaptırım listesine dahil etti. AB’ye göre “Enisey”, çalıntı Ukrayna tahılı taşımaktadır.

AB üye ülkeleri tarafından yapılan toplantıda kabul edilen bu 14. yaptırım paketi, AB’nin Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak yürürlüğe girecek.

Bu yaptırımlar Rusya’nın enerji sektörüne yönelik baskıyı artıracak ve ülkenin savunma yeteneklerini zayıflatmayı amaçlıyor. Ayrıca AB, Ukrayna tahılının yasadışı olarak taşınmasını önlemek istiyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

AB daha önce de Rusya’ya karşı çok sayıda yaptırım uygulamıştı. Bu yaptırımlar arasında finansal kısıtlamalar, seyahat yasakları ve Rus mallarına yönelik ithalat yasakları yer alıyor. AB, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı sona erdirmesi ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi yönünde çağrıda bulunuyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.