enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İsrail lobisi harekete geçti: ABD’li siyasetçilerden Erdoğan şikayeti

İsrail lobisi harekete geçti: ABD’li siyasetçilerden Erdoğan şikayeti
REKLAM ALANI
11.07.2024 07:40
1
A+
A-

ABD’li Siyasetçilerden Erdoğan’a İsrail Politikası Nedeniyle Şikayet Mektubu

ABD’ye NATO Zirvesi için yapılan ziyarette, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a İsrail’e karşı saldırgan tutumu nedeniyle şikayet mektubu yazıldı. 28 Kongre üyesi, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçilerden, İsrail’e yönelik kışkırtıcı söylemleri ve Hamas’a olan desteği nedeniyle Erdoğan’ı eleştirdi.

Mektupta, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik saldırgan tutumunun ABD ve Türkiye arasındaki ittifakı zayıflattığı ve küresel demokrasi mücadelesine zarar verdiği ifade edildi. Türkiye hükümetinin Hamas’la dayanışma içinde olması ve İsrail’e yönelik eylemleri nedeniyle, ABD’nin Türkiye ile ortaklığını yeniden değerlendirmesi gerekebileceği kaydedildi.

İsrail lobisinin önde gelen kuruluşlarından Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) de Erdoğan’ın İsrail’e yönelik düşmanca söylemlerinden derin endişe duyduğunu belirtti. AJC, Erdoğan’ın Hamas’a verdiği desteğin terör örgütünü cesaretlendirdiğini ve NATO üyelerinin çıkarlarına zarar verdiğini vurguladı.

İsrail medyası, Türkiye ve İsrail arasındaki gerilimin 2022’nin Ağustos ayında normalleşmeye başladığını ancak Hamas ile savaşın ardından bu atmosferin bozulduğunu bildirdi. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail ile tüm ihracat ve işlemleri Mayıs ayında askıya aldığı hatırlatıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.