enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Zeyrek: Mızmızlanmak için değil, icraat için geldik

Zeyrek: Mızmızlanmak için değil, icraat için geldik
REKLAM ALANI
11.07.2024 05:01
1
A+
A-

Manisa’da CHP’nin İktidara Yükselişinin Ardından: Ferdi Zeyrek ile Röportaj

Ferdi Zeyrek’in 31 Mart 2019’da CHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi, 1946’dan bu yana CHP’nin Manisa’da ilk kez iktidara gelmesini sağladı. Zeyrek, bu başarının sırlarını ve yönetim anlayışını SÖZCÜ’ye anlattı.

CHP, 78 Yıl Sonra Manisa’da Seçimi Kazandı. Bu Nasıl Gerçekleşti?

Önceki belediye başkanı, halkın taleplerine duyarsız kalarak lüks harcamalarla dolu bir yönetim anlayışına sahipti. Biz ise seçimler boyunca halkın arasında olduk ve “Artık sesimizi duyacak, içimizden biri belediye başkanı olsun” diyen yurttaşlarımız bize destek verdi. Genel Başkanımız Özgür Özel’in Manisalı olması ve memleketine gösterdiği özen de önemli bir faktördü.

Seçmenden CHP’ye Yönelik Önyargıyı Nasıl Kırdınız?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Adaletli, eşitlikçi ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Bu ilkelere bağlı kalmamız, seçmenlerin kalbine dokundu ve umutlarını yeşertti. Önceki başkanda bu niteliklerin hiçbiri yoktu.

Devraldığınız Belediye Hangi Durumdaydı?

Seçimden iki gün önce önceki başkan, belediye kasasındaki parayı savurmuş ve 1 Nisan’da giren parayı da dağıtmak istemişti. Müdahale ederek savcılığa şikayette bulunduk ve personelimizle birlikte teftiş kurulumunu devreye soktuk. Böylece halkın parasını korumuş olduk.

Başkanlık Döneminizde Neler Değişti?

Personelimizle birlikte makam arabalarının gereksiz yere çalıştırılmasına ve karşılaşma törenlerinin aşırı gösterişliliğine son verdik. Yolsuzluk şüphesi tespit ettiğimiz ihaleleri savcılığa bildirdik.

Yönetim Anlayışınızı Nasıl Tanımlarsınız?

Ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden herkese eşit hizmet götürüyoruz. 17 ilçenin 15’ini CHP kazandı ve CHP’li olmayan ilçelere de öncelik veriyoruz.

Katılımcı Demokrasi Uygulamaları Görecek Miyiz?

Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarını yönetim sürecinin paydaşı yapmayı hedefliyoruz.

Sosyal Belediyecilik Uygulamalarınızı Anlatır Mısınız?

Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan şehirdik. İlk iki ton su kullanımını 1 lira, sonraki kullanımlarda da indirim yaptık. Sosyal yardımları artırdık ve halkın yükünü hafifletmeye çalışıyoruz.

Ege Belediyeler Birliği Başkanlığını Üstlendiniz. Planlarınız Neler?

Ege Planlama Ajansı kurmak istiyoruz ve İstanbul Planlama Ajansı’nın desteğini aldık. Bu ajansın bölgenin kalkınması için önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

CHP’nin Yerel Seçim Zaferi Size Neler Düşündürdü?

Halk 1989’da CHP’yi yerel seçimlerde birinci yaptı. Ancak 1994’te kaybetti. Bunu irdelemeli ve önümüzdeki seçimlerde başarıyı sürdürmek için çalışmalıyız.

Bu Bağlamda Genel İktidara Yansımaları Olabilir Mi?

Seçmenleri memnun ederek iktidara ulaşabiliriz. Önümüzdeki seçimlerde “İyi ki CHP’ye oy verdim” ve “Ben de oyumu CHP’ye vereceğim” diyen seçmenleri çoğaltmalıyız.

Manisa’nın Tarihi Değerlerinden Yeterince Yararlanılıyor Mu?

Manisa’da tarım, üniversite, sanayi ve tarihi eserler var ama bunlar yeterince değerlendirilmiyor. Turistik potansiyelimizi arttırmak ve var olan eksiklikleri gidermek için çalışıyoruz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.