enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Son dakika haberi: Erdoğan, Miçotakis ile görüştü

Son dakika haberi: Erdoğan, Miçotakis ile görüştü
REKLAM ALANI
10.07.2024 23:23
1
A+
A-

NATO Zirvesi’nde Erdoğan ve Miçotakis Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı kapsamlı ve yapıcı bir ortamda gerçekleşti.

İki lider, enerji, savunma ve turizm gibi karşılıklı çıkar alanlarında işbirliğini güçlendirmenin önemi üzerinde durdu. Bölgesel istikrar ve güvenlik konusunda da görüş alışverişinde bulundular. Hem Erdoğan hem de Miçotakis, Doğu Akdeniz’de gerilimin azaltılmasının ve diyalog kanallarının açık tutulmasının önemini vurguladı.

Görüşmede Kıbrıs meselesi de ele alındı. Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin haklarının korunmasının ve adanın birleşik bir şekilde çözüme kavuşmasının Türkiye’nin öncelikleri olduğunu belirtti. Miçotakis ise, Yunanistan’ın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi.

İki lider, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ortak bir anlayış çerçevesi oluşturmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Karşılıklı ziyaretler, temaslar ve diyalogların artırılmasını kararlaştırdılar. Ayrıca, bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunma ve birlikte hareket etme konusunda işbirliği yapma konusunda mutabık kaldılar.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Görüşme, iki ülke arasındaki tarihsel bağların ve gelecekteki işbirliği potansiyelinin altını çizerek olumlu bir atmosferde sona erdi. Erdoğan ve Miçotakis, ilişkileri daha da güçlendirmeye ve karşılıklı faydaya dayalı bir gelecek inşa etmeye kararlı olduklarını vurguladılar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.