enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu’ndan bakanlığa cevap

İmamoğlu’ndan bakanlığa cevap
REKLAM ALANI
24.06.2024 09:34
1
A+
A-

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Sığınmacı ve Adalar Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Metro İstanbul Bröve Töreni”nde yaptığı konuşmada, İstanbul’da yaklaşık 2,5 milyon sığınmacının bulunduğunu ve bunların şehir nüfusunu önemli ölçüde artırdığını vurguladı. İmamoğlu’nun açıklaması, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da yaşayan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak bildirmesinin ardından geldi.

İmamoğlu, “İstanbul’da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ancak arzu etmediğimiz seviyelerde gelenler de mevcut” dedi. “Öğrencilerden veya turistlerden bahsetmiyoruz. Şehrimize aynı anda gelen ve 1 milyonu aşan insanlardan bahsediyoruz. Onlarla birlikte nüfusumuz 17 milyonu aşıyor.”

“Arzu etmediğimiz” derken, bazı zor koşullardan kaçan insanların da ülkeye geldiğini belirten İmamoğlu, “Bunun nedeninde, bir ölçüde yanlış yönetilen dış politikanın etkisi var” diye konuştu. “Ben, 2 milyonu aşan sayıda sığınmacının bulunduğuna inanıyorum. Bazıları 1 milyon 53 bin gibi rakamlar veriyor. Ancak kendileri de buna inanmıyorlar. İlçe belediyelerinin verilerini toplasalar, rakamlar daha da yükselir.”

Adalar Açıklaması

İmamoğlu, Adalar’da faytonların kaldırılması konusuna da değindi. Adalar halkıyla olan güçlü diyaloğa zarar verecek hiçbir davranışta bulunmayacağını ifade eden İmamoğlu, “Gelinen olayları yanlış yorumlayan, başka yönlere çekmeye çalışan ve halkın duygularını sömüren yayınlara gülerek bakıyorum. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda, tepki gönderen insanlara saygı duymak en önemli niteliktir.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Ben, Adalar halkının tepkisini anlıyorum ve hissediyorum. Faytonların kaldırılmasının ardından, orada toplu taşıma sağlamakla yükümlüyüz. Adalar, toplu taşıma olmadan var olamaz. Orada yaşayan insanlar çoğunlukla orta yaşlıdır.”

Geçmiş Gelişmeler

İçişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, İstanbul’da kayıtlı 1 milyon 87 bin 17 yabancının bulunduğunu belirtmişti. Bakanlık, bu sayının 530 bin 612 geçici koruma kapsamındaki Suriyeli, 3 bin 252 uluslararası koruma kapsamındaki yabancı ve 553 bin 153 ikamet izniyle kalan yabancıyı içerdiğini açıklamıştı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.