enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Messi’nin yıkadığı bebek EURO 2024’ü salladı! Lamine Yamal ödev yaparken finale çıktı…

Messi’nin yıkadığı bebek EURO 2024’ü salladı! Lamine Yamal ödev yaparken finale çıktı…
REKLAM ALANI
10.07.2024 11:41
0
A+
A-

EURO 2024’ün Parlayan Yıldızı: Lamine Yamal

EURO 2024 yarı finalinde Fransa’ya attığı muazzam golle İspanya’yı finale taşıyan Lamine Yamal, henüz 17 yaşında bir futbol dahisi. Turnuvaya Barcelona’daki gelişim sezonundan sonra damgasını vuran Yamal, dünyanın dikkatini üzerine çekti.

İspanya eğitim sisteminde öğrenci olan Yamal, kendisini bir anda ülkesinin EURO 2024’teki bayrak taşıyıcısı pozisyonunda buldu. Futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir profil çizerek İspanyolların gurur kaynağı oldu.

Ödevler ve Maçlar Bir Arada

EURO 2024’ün başlangıç tarihi Yamal’ın sınav dönemine denk geldi. Yıldız futbolcu, turnuva akşamlarında takım otelinde ders çalışmak için odasına çekiliyordu. Ödevlerini turnuvaya götürmek zorunda kalan Yamal, ESO’nun (zorunlu okul eğitiminin son yılı) 4. sınıfında. Turnuva boyunca internetten derslere katılıp ödevlerini yerine getirdi.

Sınavlarını verdikten sonra bir sonraki gün maça çıkan Yamal, İspanya Milli Takımı’nı adım adım finale kadar taşıdı. Bu, futbol tarihinde benzersiz bir hikayeydi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Tanrı’nın Dokunuşu”

Fas ve Ekvator kökenli bir ailenin çocuğu olan Yamal, yedi yaşında Barcelona’nın La Masia akademisine katıldı. Her dönem üst yaş grubundaki takımlara yükseldi. Kırdığı rekorlar dikkat çekici: Barcelona’nın en genç oyuncusu, La Liga’nın en genç golcüsü, İspanya’nın en genç golcüsü ve şimdi Avrupa Şampiyonası tarihindeki en genç oyuncu ve finalist.

15 yaşındayken Nisan 2023’te ilk maçına çıkarak Barcelona’nın bir asırdan uzun süredir A takımda oynayan en genç oyuncusu oldu. O zamandan beri Barcelona’da 51 kez forma giydi. EURO 2024, Yamal’ın uluslararası sahnede parladığı ilk büyük turnuva oldu ve yeteneği dünyaya bir elmas olduğunu kanıtladı.

İspanya hocası Luis Enrique, Yamal’ın doğuştan gelen yeteneği için “Tanrı’nın dokunuşu” ifadesini kullandı. Ancak görünen o ki Yamal’a dokunan futbolun tanrısı olarak lanse edilen Lionel Messi’den başkası değil.

Messi’nin Banyosu

İspanya’yı 2024’te finala taşıdığı gecenin ardından 16 yaşındaki yıldızın ortaya çıkan bir fotoğrafı sosyal medyada viral oldu. Aralık 2007’de yayımlanan fotoğraf, Yamal’ın Avrupa Şampiyonası’na damgasını vuran golünün ardından sükse yaptı.

Yardım takvimi için düzenlenen bir fotoğraf çekiminde Lionel Messi, beş aylık bebek Yamal’ı yıkarken görülüyor. Havluya sarılan Yamal, Messi’nin kucağına veriliyor. Fotoğrafta daha sonra Yamal’ın ailesi de Messi’ye katılıyor. Bu büyülü an, Yamal’ın kaderinin yazıldığı gün olabilir. Futbolseverler bu dokunuşun büyüsüne inanıyor.

Messi gibi bir efsanenin yıkadığı bu çocuk, dünya futbolunda onun yerini alacak yeni isim olabilir mi?

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.