enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yargı, taksi davasında İBB’nin uygulamasını hukuka uygun buldu

Yargı, taksi davasında İBB’nin uygulamasını hukuka uygun buldu
REKLAM ALANI
10.07.2024 11:04
1
A+
A-

İstanbul’da Minibüs Hatlarının Taksiye Dönüşümü Onaylandı

30 Kasım 2022’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önerisi üzerine UKOME toplantısında, kullanım dışı kalan 1.803 minibüsün ve isteğe bağlı olarak taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesine karar verildi. Bu karar, minibüs ve taksi dolmuş güzergahlarında düzenlemeleri de içeriyordu.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, atıl minibüs hatlarındaki minibüslerin taksiye dönüşümüne ilişkin kararı iptal istemiyle yargıya taşıdı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi, işlemde hukuka aykırılık tespit etmeyerek davayı reddetti.

Esnaf odası, istinaf yolu ile karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, dava dosyasını inceledi ve teknik rapora dayanarak ilk derece mahkemesinin kararının kaldırılmasının uygun olmadığına hükmetti.

İBB’nin hazırlattığı raporda, İBB sorumluluk alanındaki toplu taşıma hizmetlerinin teknik açıdan incelendiği belirtildi. Raporda, mevcut sorunların tespiti, bütüncül bir toplu taşıma sistemi tasarımı ve gelecekteki taleplere karşılık verme önerileri yer aldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

2 Temmuz 2024 tarihli kararla UKOME kararının İBB lehine kesinleşmesi sağlandı. Kararla birlikte, atıl minibüs hatlarındaki minibüslerin taksiye dönüştürülmesi işlemi onaylanmış oldu. Bu karar, İstanbul’un toplu taşıma sisteminde önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.