enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bodrum yanıyor: ‘Yılın en ciddi yangınlarından biri’

Bodrum yanıyor: ‘Yılın en ciddi yangınlarından biri’
REKLAM ALANI
09.07.2024 23:27
0
A+
A-

Bodrum’da Kontrol Altına Alınamayan Orman Yangını

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Pınarlıbelen Mahallesi’nde öğle saatlerinde çıkan orman yangını, tüm çabalara rağmen kontrol altına alınamadı. Yaklaşık 100 hektarlık alanın etkisi altına girdiği yangına müdahale eden ekiplerin, sabaha kadar nöbet tutmaları bekleniyor.

Kaplan Dağı’nın küle döndüğü yangınla ilgili jandarma, soruşturma başlattı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, bu yılın en ciddi yangınlarından biriyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Tüm birimlerin hava ve karadan mücadele ettiğini, yerleşim yerleri için tehlike bulunmadığını vurguladı.

Akbıyık, “Yangını kontrol altına aldık diyemeyiz. En büyük tesellimiz yangının önünü kesmiş olmamız. Dozerlerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor. 119 arazözümüz ve 420 personelimizle sabaha kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yangının çıkış nedenini belirlemek için jandarma çalışmaları sürüyor. Yangın bitmedi, ancak zeytinlikler de dahil olmak üzere yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanımız yandı” dedi.

Yangının şiddeti, çevre bölgeleri de tehdit etmeye devam ediyor. Yükselen dumanlar, Bodrum yarımadasındaki diğer yerleşim yerlerine ulaşırken, bölgede yaşayanların sağlığı da endişe kaynağı oluyor. Yetkililer, vatandaşları dumanlı bölgelere yaklaşmamaları, pencerelerini kapalı tutmaları ve dışarıda kalış sürelerini en aza indirmeleri konusunda uyardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Orman yangınları, Türkiye’nin birçok bölgesinde büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. İklim değişikliği, kuraklık ve insan kaynaklı faktörler, yangınların sıklığı ve şiddetinde önemli bir artışa neden oluyor. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları, ateş yakmaktan kaçınmaları ve yangınları erken fark edip müdahale etmeleri konusunda sürekli olarak uyarıyor.

Bodrum’daki yangın, Türkiye’nin ormanlık alanlarının korunmasının önemini bir kez daha vurguladı. Yangınla mücadele ekipleri, zorlu koşullar altında canla başla çalışırken, vatandaşların da bu çabaları desteklemeleri hayati önem taşıyor. Orman yangınlarının önlenmesi ve kontrolü, herkesin sorumluluğu olmalıdır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.