enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SHP hakkında ilk bilgiler: “Kılıçdaroğlu’na yapılanları hazmedemedik”

SHP hakkında ilk bilgiler: “Kılıçdaroğlu’na yapılanları hazmedemedik”
REKLAM ALANI
09.07.2024 16:20
1
A+
A-

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Yeniden Kuruldu

Lider İddiaları Yalanladı, CHP Uyardı

2010 yılında siyaset sahnesine veda eden SHP, 14 yıl aradan sonra faaliyete geri döndü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Faal Siyasi Partiler” listesinde kayıtlara geçen SHP’nin ana merkezi Ankara’nın Kızılay semtinde yer alıyor.

SHP’nin yeniden kuruluşu, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde spekülasyonlara yol açtı. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, “SHP ile hiçbir ilgim yok. Akıl mantık alacak bir şey değil” açıklamasını yaptı.

Öte yandan CHP’nin eski Genel Başkanı ve SHP’nin son lideri Murat Karayalçın da konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi. Karayalçın, SHP’nin yeniden kurulduğunun iddia edilebilmesi için, o dönemde CHP ile birleşme kararı alan son yönetimin onay vermesi gerektiğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Partinin Politikaları ve Hedefleri

Yeniden kurulan SHP’nin politik çizginin CHP’ye yakın olması bekleniyor. Partinin kurucuları, kuruluş amacı olarak CHP içinde yaşanan gelişmeleri, özellikle Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri öne sürüyor. Bir kurucu, “Kendimizi solda görüyoruz. Kılıçdaroğlu’na yapılanlar bizi harekete geçirdi” ifadelerini kullandı.

Kuruluş ve Mevcut Durum

SHP’nin 32 kişilik kurucu listesi açıklandı. Bu isimler arasında sanatla ilgilenenler ve 30 yaşın altındaki gençler de bulunuyor. Çoğu kurucu, eski CHP üyesi veya partiye yakın kişilerden oluşuyor.

Partinin kuruluşu, kısa bir süre önce alınan bir kararla gerçekleştirildi. Kurucular, yaklaşık 1,5-2 ay önce Yargıtay’a dilekçe verdiler. Kuruluşun resmi olarak duyurulması ise bir basın toplantısıyla yapılacak. Bu toplantının İstanbul’da düzenlenmesi bekleniyor.

Eski Bir Bölünmenin Gölgesi

SHP’nin yeniden kuruluşu, CHP’de yaşanan bir bölünmeye yol açma riski taşıyor. Karayalçın, “Bu girişim bir bölünmeye neden olabilir. İktidara yürüyoruz ve yeni bölünmelere izin vermemeliyiz” uyarısında bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.