enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Rıza Kayaalp ‘yasaklı madde’ ve Paris Olimpiyatları’ndan men kararı için açıklama

Rıza Kayaalp ‘yasaklı madde’ ve Paris Olimpiyatları’ndan men kararı için açıklama
REKLAM ALANI
09.07.2024 06:09
1
A+
A-

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Paris Olimpiyatları’na Katılamayacak

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde kullandığı bir ilaçta yasaklı madde tespit edilmesi nedeniyle Paris Olimpiyatları’na katılamayacak. Kayaalp, yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Olimpiyatlar için sporcu bildirme süresi dolduktan sonra kadroda yer almayan Kayaalp’in yerine Hamza Bakır güreşecek.

Paris Olimpiyatları’nda madalya umutlarımızdan biri olan Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaçta yasaklı madde tespit edilmesi sonucu tüm müsabakalardan geçici olarak men edilmişti.

Olimpiyat Kadrosunda Yer Alamadı

Ülkelerin olimpiyatlara sporcu bildirme süreleri bugün itibarıyla sona erdi. Yasaklı madde kullanımı nedeniyle geçici olarak müsabakalardan men edilen Rıza Kayaalp, kadroda yer alamadı. Rıza Kayaalp’in yerine Hamza Bakır, Paris’te altın madalya için mücadele edecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Rıza Kayaalp Açıklama Yaptı

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, yaşananların ardından Instagram hesabından bir paylaşım yaptı:

Değerli dostlarım ve sevenlerim,

24 yıllık başarılarla dolu temiz spor kariyerimin son olimpiyat hazırlığına gölge düşüren talihsiz bir durumla karşı karşıyayım.

Son dönemde şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerimde artış yaşamam üzerine acil müdahale edilmek zorunda kalındı. Kariyerim boyunca her zaman gerekli özeni gösterdim. Aldığım besinlerden kullandığım ağrı kesicilere kadar her konuda uzmanların onayına başvurdum.

Bu şikayetlerimi tedavi etmek amacıyla aldığım ilaçta, güreş sporuna hiçbir güç veya katkı sağlamayan bir madde tespit edildi. Bu durum Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından değerlendirilmiş ve spor müsabakalarına katılmam tedbir amaçlı olarak geçici olarak askıya alınmıştır. Bu nedenle yaklaşan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılamayacağım.

Temiz spor kariyerime gölge düşüren bu mağduriyet karşısında hukuki yollara başvurduk. Avrupa ve dünya şampiyonalarındaki 14 madalya, olimpiyatlardaki 3 madalyaya giden yolda sizlerin dua ve desteklerini hiç eksik etmediniz. Spor kariyerimin bu son aşamasında da aynı desteği göstereceğinizi umuyorum.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.