enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,8828
EURO
36,7294
ALTIN
3.040,71
BIST
10.131,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Yağmurlu
11°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C

Dönüştüren Kadınlar Derneği Başkanı Yılmaz: 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor

Dönüştüren Kadınlar Derneği Başkanı Yılmaz: 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor
09.12.2024 10:57
A+
A-

Su Kıtlığı: Türkiye Kırmızı Alarm Veriyor

Türkiye’nin su stresi altında olduğunu ve kaynakların korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Uzman Yılmaz, atık yağ toplama ve geri dönüşüm bilincinin artırılması gerektiğini savunuyor.

Küresel nüfusun %40’ının su kıtlığıyla mücadele ettiğini belirten Yılmaz, atık yağların, tarımsal kimyasalların ve endüstriyel atıkların su kaynaklarını tehdit ettiğini ve temizlenmesini zorlaştırdığını söylüyor.

Su kıtlığının tarım, gıda fiyatları ve gıda güvenliği için risk oluşturduğuna dikkat çeken Yılmaz, 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirletebileceğini belirtiyor.

Bireysel sorumlulukların önemine değinen Yılmaz, atık yağların lavaboya dökülmemesi ve geri dönüştürülmesi gerektiğini vurguluyor. Bu sayede hem çevreye fayda sağlanabileceğini hem de ekonomiye katkı yapılabileceğini ifade ediyor.

Türkiye’de içme ve kullanma sularının %45’inin yer altı sularından temin edildiğini ve 6 büyük su havzasının alarm verdiğini belirten Yılmaz, su seviyelerinin düştüğünü ve kalitesinin bozulduğunu söylüyor. İklim değişikliğinin de süreci kötüleştirdiğine dikkat çekiyor.

Kişi başına düşen tatlı su miktarının Türkiye’de son 60 yılda dört kat azaldığını ve ülkenin su stresi altındaki 17 ülkeden biri olduğunu belirten Yılmaz, sorunun gelecekte daha da artabileceğini öngörüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.