enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5452
EURO
36,0083
ALTIN
3.007,40
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Google, Chrome’un satılmasını isteyen ABD’ye karşı çıktı

Google, Chrome’un satılmasını isteyen ABD’ye karşı çıktı
22.11.2024 17:31
A+
A-

Google, Adalet Bakanlığı’nın Tekel Karşıtı Önerilerine Karşı

Google, Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) arama motoru tekelini kırmayı amaçlayan önerilerine yanıt verdi. Şirket, Chrome tarayıcısının satışı ve Android işletim sistemine getirilen kısıtlamalar gibi önerilerin kullanıcıları olumsuz etkileyeceğini savundu.

Google’ın Baş Hukuk Sorumlusu Kent Walker, DOJ’nin önerilerinin gizlilik korumalarını zayıflatabileceğini, Google ürünlerinin kalitesini düşürebileceğini ve şirketi teknolojisi hakkında hassas bilgileri ifşa etmeye zorlayabileceğini iddia ediyor. Walker ayrıca, bu değişikliklerin Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji alanındaki küresel liderliğini engelleyebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Adalet Bakanlığı’nın Talebi

DOJ, Google’ın arama pazarındaki tekel konumunu kötüye kullandığına inanıyor ve bu endişeleri gidermek için önemli değişiklikler öneriyor. Bu öneriler arasında Chrome tarayıcısının satışı ve Android işletim sisteminin arama motoruyla nasıl çalıştığı konusunda kısıtlamalar yer alıyor.

Bu durum, yaklaşık 25 yıl önce Microsoft’un Windows işletim sistemiyle yaşadığı antitröst davasını anımsatıyor. O dönemde bir yargıç, Microsoft’u parçalamaya karar verdi, ancak bu karar daha sonra bozuldu.

Sonuç olarak, nihai kararı bir yargıç verecek. Google aleyhine bir karar çıkması durumunda şirketin itiraz etme hakkı bulunuyor. Ayrıca, yeni yönetimin antitröst konularında farklı bir yaklaşım sergileme olasılığı da mevcut.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.