enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Batman’da 3 terörist etkisiz hale getirildi

Batman’da 3 terörist etkisiz hale getirildi
REKLAM ALANI
23.06.2024 20:22
2
A+
A-

Batman’da Terörle Savaşta Yeni Zafer

Batman’ın Hasankeyf İlçesi’ne bağlı Palamut Köyü kırsalında tespit edilen üç teröristin, Atak taarruz helikopterleri, Silahlı İnsansız Hava Araçları ve İnsansız Keşif Uçaklarının katılımıyla düzenlenen operasyon sonucunda etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Mava Dağı eteklerinde hareket halindeki teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, üç terörist silahları ve üzerlerinde bulunan teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonların aralıksız devam ettiği öğrenildi.

Bu operasyon, 20 Haziran tarihinde aynı bölgede gerçekleştirilen “Bozdoğan 43” operasyonunun ardından gerçekleştirildi. Önceki operasyonda dört terörist etkisiz hale getirilmiş, bu teröristlerin İçişleri Bakanlığı’nın turuncu renkli kategorisinde yer alan ve bir milyon lira para ödülü bulunan Şakir Erdemci, Hazret Kaçar, Nurettin Tekin ve Zeynep Özkan olduğu belirlenmişti. Söz konusu teröristlerin sözde Garzan eyaleti hareketli takım yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri ve bir güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, üç güvenlik görevlisinin de yaralanmasına neden olan saldırılardan sorumlu oldukları ortaya çıkmıştı.

Terör Örgütüne Darbe

Batman’daki operasyonun ardından, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan 44” operasyonunda da dört terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona Jandarma Özel Harekât (JÖH) taburu da destek verdi. Eylemde etkisiz hale getirilen teröristlerden Basri Cin’in bir milyon lira, Sefer Temel’in 500 bin lira para ödüllü olduğu belirlendi. Öldürülen diğer iki teröristin ise İran uyruklu olduğu kaydedildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Karataş Tepe mevkiinde ise terör örgütü PKK’nın Ağrı, Van, Kars, Iğdır ve Arhadan kırsalını kapsayan sözde Serhat Eyaleti sorumlusu Yılmaz Öner etkisiz hale getirildi. Öner’in kırmızı kategoride arandığı ve 10 milyon lira para ödülü bulunduğu bildirildi.

Son bir hafta içerisinde Batman, Ağrı ve Şırnak’ta gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 12’ye yükseldi. Bu operasyonlar, terör örgütüne karşı kararlılıkla sürdürülen mücadelenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.