enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a akraba ataması yanıtı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a akraba ataması yanıtı
REKLAM ALANI
06.07.2024 17:17
4
A+
A-

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Gündem’e İlişkin Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Silivri’de çiftçilerle birlikte gerçekleştirdiği buğday hasadının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kiptaş İndirimli Ev Satışı İddiaları

İBB şirketi Kiptaş’ın 2019’dan önceki Mevlüt Uysal döneminde 200 kişiye indirimli ev sattığı iddiası sorulunca İmamoğlu, “Bazen ev alanların isimleriyle gündeme geliyor ancak biz ev alanlarla değil, ev satanlarla ilgileniyoruz. Neden böyle bir satış yapıldığını ve nasıl böyle bir şeye kalkışıldığına ilişkin Sayıştay raporlarını bekliyoruz. Raporlara göre gerekli işlemler yapılacak” dedi.

2019 yılı Sayıştay raporunda iddia edilen tespitin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Evet, var. O döneme ait bazı işlemler halihazırda yapıldı. Ancak bu detaylar üzerinden süreci incelemeye devam edeceğiz. Zaten birçok konuda hukuki girişimlerimiz mevcut, sadece Kiptaş’ta değil tüm birimlerimizde. Ancak bakanlıklar ve diğer kurumlardaki hukuki girişimlerimiz genellikle karşılıksız bırakılıyor, hatta soruşturma ve benzeri yetkilerimiz elimizden alındı. Süreç böyle olsa da biz işin peşini bırakmıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın Atama Açıklamasına Yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İBB başta olmak üzere CHP’li belediyelerde dost ve akraba atamaları yapıldığı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamayı hangi duygularla yaptığını bilmiyorum. Ancak dost ve akraba işe alımına girersek, Erdoğan’ın devlet kademelerinde veya yakın çevresinde hiç dostu veya akrabası bulunmadığını sanmıyorum. Önce kendi çevrelerine bir baksınlar” değerlendirmesinde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu, “İBB’de dost akraba işe alımı yok. Çalışanlarımızın %99’u bizim dönemimizden önce işe alınmış. Bizim dönemimizde ise işe alınan az sayıda kişi bile liyakat ve ehliyete göre alınmıştır. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor” diye ekledi.

İmamoğlu, CHP’li belediyelerin çalışmalarını da savundu. “CHP’li belediyeler, vatandaşların ihtiyaçlarına göre hareket ediyor. Milletimize hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İmamoğlu, son olarak “Vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul’u daha yaşanabilir, daha refah bir kent yapmak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.