enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Meteoroloji’den art arda uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar, toz taşınımı…

Meteoroloji’den art arda uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar, toz taşınımı…
REKLAM ALANI
05.07.2024 20:00
2
A+
A-

Meteorolojik Tahmin ve Uyarılar

Türkiye Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yayınlanan en son tahminler ışığında, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Burdur, Osmaniye, İstanbul’un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri, Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görünebilir. Yağışların Ordu, Giresun ve Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde 2-4 derece artacağı, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde 3-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ila orta kuvvette eseceği, ancak Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarıda bulunuyor. Yağışların Ordu, Giresun ve Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer şiddetli olması beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor. Rüzgarın Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması gerekiyor.

Bölgesel Hava Tahminleri

Marmara

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Parçalı ve çok bulutlu geçecek olan Marmara Bölgesi’nde, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’un kuzey kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülen Ege Bölgesi’nde, rüzgarın kuzey ve kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu geçecek olan Akdeniz Bölgesi’nde, Isparta, Burdur, Osmaniye ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu olması tahmin edilen İç Anadolu Bölgesi’nde, bölge genelinde (Eskişehir hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu olması tahmin edilen Batı Karadeniz Bölgesi’nde, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu geçecek olan Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Yağışların Ordu, Giresun ve Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu olması tahmin edilen Doğu Anadolu Bölgesi’nde, bölgenin kuzeyi ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Az bulutlu ve açık bir hava öngörülen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.