enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

‘Gurbetçiler vatana destek vergisi verecek’ iddiasına açıklama

‘Gurbetçiler vatana destek vergisi verecek’ iddiasına açıklama
REKLAM ALANI
05.07.2024 19:13
2
A+
A-

Gurbetçilerden Vatana Destek Vergisi İddialarına Bakanlıktan Yalanlama

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, sosyal medyada dolaşan “gurbetçiler yıllık 2000 Euro vatana destek vergisi verecek” iddialarını yalanladı.

İddiaların Temelsizliği

Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu iddialar tamamen asılsızdır ve hiçbir gerçekliği yoktur” dedi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye olan bağlılığını vurgulayan Eren, “Avrupalı Türk kardeşlerimiz her zaman Türkiye’nin yanında olmuş, desteklerini hiçbir zaman esirgememişlerdir” diye ekledi.

Yurt Dışı Vatandaşların Türkiye ile İlişkisi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Eren, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye ile olan bağının güçlü ve sarsılmaz olduğunu belirtti. “Milli maçlarda tribünleri dolduran, Almanya sokaklarını Türk bayraklarıyla donatan kardeşlerimiz, Türkiye’ye gönülden bağlıdır” dedi.

Şer Odaklarının Hedefleri

Eren, bu tür asılsız iddiaların, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye ile olan bağını zedelemeyi amaçlayan “şer odakları” tarafından yayıldığını belirtti. “Bu emellerine asla ulaşamayacaklar” dedi.

Vatandaşlar Uyarıldı

Eren, vatandaşları bu tür asılsız iddialara itibar etmemeleri konusunda uyardı. “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hak ve çıkarlarını korumak için her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Sonuç

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından vatana destek vergisi alınacağına dair iddiaların tamamen yalan olduğunu vurguladı. Bakanlık, vatandaşları bu tür asılsız iddialara itibar etmemeleri konusunda uyardı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.