enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Erdoğan’dan enflasyon açıklaması: Yine sabır istedi

Erdoğan’dan enflasyon açıklaması: Yine sabır istedi
REKLAM ALANI
05.07.2024 14:18
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enflasyon Konusunda Halktan Sabır İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı ve enflasyon konusunda halktan yeniden sabır istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona ilişkin açıklamasında, “Ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğumuz aşikar. Enflasyon halkımızın ciddi anlamda canını yakmaktadır. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Biz bu hedeflere ulaşacağımıza gerçekten samimi bir şekilde inanıyoruz. Uygguladığımız ekonomi programı çalışıyor” dedi.

Erdoğan, “Başlangıçta program yok dediler, sonra bu program çalışmaz dediler, sonra para geliyor ama bu sıcak para dediler. Sürekli bir kulp, bir hata üzerinde yoğunlaşıyorlar. Tabii ki sorunlarımız var ama bu sorunları çözecek güçlü bir siyasi irade var” diye konuştu.

En büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “En adaletsiz vergi enflasyondur. O nedenle dar gelirlilerimize, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir şekilde tekrar tek haneye düşürmektir. Vatandaşımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında ayrıca, “Ekonomik sorunların farkındayız ve bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın desteğiyle bu sıkıntıları aşacağız” ifadelerini kullandı.

Ekonomik sorunların yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politika, güvenlik ve diğer konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada önemli bir aktör olduğunu belirten Erdoğan, ülkenin uluslararası alanda aktif bir rol üstlenmeye devam edeceğini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.