enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,3570
EURO
36,3128
ALTIN
2.825,26
BIST
9.421,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C

Katarakt implantla tarih mi oluyor?

Katarakt implantla tarih mi oluyor?
10.11.2024 07:13
A+
A-

Katarakt: Tedavi Yöntemleri ve Son Teknolojiler

Katarakt, gözdeki merceğin saydamlığını kaybetmesi sonucu oluşan bir göz hastalığıdır. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Tedavisi için tek seçenek ameliyattır.

Kataraktın Nedenleri ve Belirtileri:

Katarakt oluşumunda yaş önemli bir faktörken, göz iltihapları, diyabet gibi hastalıklar, kortizon kullanımı ve göz yaralanmaları da neden olabilir. Genetik faktörler de rol oynar.

Belirtileri arasında bulanık görme, renklerin soluklaşması, ışığa bağlı değişken görme, yakın veya uzak görmedeki bozulmalar ve çift görme yer alır.

Ameliyat Yöntemleri:

Katarakt ameliyatları genellikle damla anestezisiyle yapılır ve hasta aynı gün taburcu olur. Fakoemülsifikasyon yöntemi adı verilen teknikte, ses dalgaları kullanılarak katarakt parçalara ayrılır ve çıkarılır.

Son Teknolojiler:

Katarakt tedavisinde en son teknolojiler arasında Femtosaniye Lazer Teknolojisi ve Trifokal Göz İçi Mercek İmplantasyonu yer alır.

Femtosaniye Lazer ile Katarakt Ameliyatı:

Femtosaniye Lazer Teknolojisi, katarakt ameliyatında hassasiyeti artırarak başarısını yükseltir. Kataraktın çıkarılması ve yeni merceğin yerleştirilmesi için yapılan işlemler bilgisayar kontrollü olarak lazerle gerçekleştirilir.

Trifokal Göz İçi Mercek İmplantasyonu:

Akıllı lensler olarak da bilinen Trifokal Göz İçi Mercekleri, yakın, uzak ve orta mesafelerde net görüş sağlar. Gözlük bağımlılığını ortadan kaldırsa da geceleri ışıkların dağılması gibi yan etkileri olabilir.

Göz İçi Lens Modeli Seçimi:

Ameliyat öncesi detaylı muayenede hastanın görme ihtiyaçları belirlenir. Göz içi lens modeli buna göre seçilir. Meslek, yaşam tarzı, karanlıkta görme ihtiyacı gibi faktörler göz önünde bulundurulur.

Yeni Nesil Teknoloji:

Yeni nesil Trifokal Göz İçi Mercekleri sayesinde hastalar her mesafede net görüşe kavuşabilir. Göz yapıları uygunsa bu mercekler göz problemlerine kalıcı çözüm sunar.

Sonuç:

Katarakt tedavisinde son teknolojiler, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırmaktadır. Femtosaniye Lazer Teknolojisi ve Trifokal Göz İçi Mercek İmplantasyonu gibi yöntemler, güvenli ve etkili tedavi seçenekleri sunmaktadır.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.