enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yeterince su içip içmediğinizi bu basit yöntemle test edin

Yeterince su içip içmediğinizi bu basit yöntemle test edin
REKLAM ALANI
04.07.2024 10:26
1
A+
A-

Parmak Testi ile Susuzluk Belirleme

Su tüketiminin yeterliliğini değerlendirmenin pratik bir yolu olan parmak testi popülerlik kazanıyor. Bu test, vücudunuzun susuz kalıp kalmadığını belirlemeye yardımcı olur.

Karnınızın üzerindeki deri, parmağınızın üst kısmı veya köprücük kemiğinizin altındaki göğüs bölgenizdeki deriyi bir süre sıkıştırın. Bırakın ve cildinizin normal haline dönme hızını gözlemleyin.

Cilt Turgoru Testi

Deri turgor testi, cildin elastikiyetini ölçer. İyi nemlendirilmiş cilt sıkıştırıldığında hızla toparlanır. Öte yandan, susuzluk cildin esnekliğini azaltır ve toparlanmasını yavaşlatır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Parmak Testi Nasıl Yapılır?

  1. Karnınızın üzerindeki deriyi, parmağınızın üst kısmını veya köprücük kemiğinizin altındaki göğüs bölgenizi iki parmağınızla sıkıştırın.
  2. Birkaç saniye sıkıştırdıktan sonra bırakın.
  3. Cildiniz hemen eski haline dönüyorsa, yeterli nem aldığınızı gösterir.
  4. Cildiniz yavaşça toparlanıyorsa, susuzluk belirtileri yaşıyor olabilirsiniz.

Susuzluğun Diğer Belirtileri

Parmak testine ek olarak, susuzluğun aşağıdakiler gibi başka belirtileri de olabilir:

  • Aşırı susama
  • Az idrar çıkışı
  • Koyu renkli idrar
  • Yorgunluk
  • Baş dönmesi
  • Kafa karışıklığı

Mayo Kliniği’ne göre, erkeklerin günde 15,5 bardak (3,7 litre), kadınların ise 11,5 bardak (2,7 litre) su içmesi önerilir. Bu miktar, bireysel faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Susuz kalmak, vücut için ciddi sonuçlara yol açabilir. Susuzluğu önlemek için düzenli olarak yeterli sıvı tüketmek önemlidir. Parmak testi, susuzluk seviyenizi değerlendirmenin kolay ve etkili bir yoludur. Susuzluk belirtileri yaşarsanız, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.