enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

20 ihalenin bedeli bir Mercedes’e denk

20 ihalenin bedeli bir Mercedes’e denk
REKLAM ALANI
04.07.2024 06:14
5
A+
A-

Tarım Orman Bakanlığı Altyapı İhalelerini İptal Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında çeşitli altyapı ihalelerini iptal etti. İptal edilen ihaleler arasında Dalaman orman yolu, Köyceğiz bağlantı yolu, Kütahya yangın havuzu, Zonguldak yeni orman yolu, Kargı traktör yolu, Bergama helikopter pisti ve Osmaniye yangın ekip binası projeleri yer alıyor.

İptal edilen projelerin maliyetleri oldukça yüksek. Örneğin, Kütahya’daki orman yolu 1,3 milyon liraya, Tavşanlı yangın havuzu 746 bin liraya, Karaisalı gözetleme kulesi 567 bin liraya ve Akhisar insansız hava aracı merkezi yapımı ise 828 bin liraya mal olacaktı.

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, iptal edilen projeleri sert bir şekilde eleştirdi. Ekmen, “İptal edilen 20 ihalenin toplam bedeli, Tarım ve Orman Bakanı’nın kullandığı Mercedes’in değerine eşit” dedi. Ekmen, “Ormanlarımızın korunması için alınacak önlemler, Bakan’ın kullandığı lüks araçtan daha değersiz olamaz. Bu vahim hatadan derhal vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın tasarruf tedbirleri kapsamında ihaleleri iptal etmesi, ormanların korunması açısından endişe uyandırıyor. Orman yangınlarının sıklaştığı ve ormanların hızla tahrip olduğu bir dönemde, altyapı yatırımlarının iptal edilmesi ormanların geleceği için ciddi riskler oluşturuyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakanlığın ihaleleri iptal etme kararı, orman yangınlarının önlenmesi ve ormanların korunması için alınan tedbirlerin yetersizliğini gözler önüne seriyor. Bu durum, ormanlarımızın geleceği için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.