enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

1 milyon lira maaşla eski bakan transferi

1 milyon lira maaşla eski bakan transferi
REKLAM ALANI
03.07.2024 05:31
2
A+
A-

AKP’li Eski Bakan Cahit Turhan’ın Şirket CEO’luğuna Dönüşü

Kamuoyunda iktidara yakınlığıyla bilinen şirketlere yapılan AKP’li bakan transferlerine bir yenisi daha eklendi. Ulaştırma ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan’ın Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasının ardından, Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan da Kuzey Marmara Otoyolu şirketine CEO oldu. Limak, Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketlerinin birlikte işlettiği bu şirkete yaklaşık 2 ay önce atanan Turhan’ın aylık 1 milyon lira maaş aldığı iddia ediliyor.

Ulaştırma eski Bakanı Turhan, 1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak işe başladı. Çeşitli kademelerde görev alan Turhan, 2006 yılında genel müdürlüğe yükseldi. Sonrasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Danıştay üyeliği görevlerinde bulunan Turhan, 9 ay sonra emekli oldu. 2016 yılında Limak, Cengiz, Kolin ve Kolyon şirketlerinin ortak olduğu Kuzey Marmara Otoyolu işletmesine CEO olarak atandı.

Turhan, Kuzey Marmara Otoyolunu yönetirken 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yaptı. Yaklaşık 2 yıl süren bakanlık görevi 2020 yılında sona erdi. Geçtiğimiz günlerde ise sürpriz bir kararla yeniden Kuzey Marmara Otoyol İşletmesinin CEO’luğuna döndü. Konsorsiyum patronlarının Ulaştırma eski Bakanı Turhan’a CEO olarak 1 milyon lira civarında maaş ödediği iddia ediliyor.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Bayramlardaki Zenginliği

Yap-işlet-devret yöntemi ile yapılan ve işletilen Kuzey Marmara Otoyolu, 3’üncü boğaz köprüsü dahil çeşitli kesimleri işletiyor. Avrupa yakasında Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ, Anadolu yakasında Anadolu Otoyolu İşletme AŞ olmak üzere iki ayrı şirketten oluşan özel otoyollar, devlet otoyollarına göre çok daha yüksek geçiş ücretleri alıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu özel otoyollar, özellikle bayramlarda yoğun geçişler yaşanması nedeniyle adeta para basıyor. Bayramlarda yaşanan yoğunluktan dolayı geçiş ücretleri önemli ölçüde artıyor ve şirketler yüksek kazançlar elde ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.