enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bill Gates’in eski asistanı Steve Ballmer’ın serveti eski patronunu geçti

Bill Gates’in eski asistanı Steve Ballmer’ın serveti eski patronunu geçti
REKLAM ALANI
02.07.2024 17:00
2
A+
A-

Microsoft’un Eski CEO’su Steve Ballmer’ın Serveti Bill Gates’i Geçti

Teknoloji devi Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer, dün servetini önemli ölçüde artırarak dünyanın en zengin altıncı kişisi oldu. Bu durum, Ballmer’ın, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’ten ilk kez daha zengin hale gelmesini sağladı.

Microsoft hisselerinin yeni bir rekor kırması, Ballmer’ın servetinde önemli bir artışa yol açtı. Şirketin hisse senetleri, bu yıl toplam %21 değer kazanarak yatırımcılara önemli getiriler sağladı.

Microsoft, yapay zeka alanındaki öncü şirketi OpenAI ile olan iş birliği sayesinde, yapay zeka sektöründeki yükselen trendden en çok yararlanan teknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Bu iş birliği, şirketin ABD borsasında güçlü bir yükseliş kaydetmesine katkı sağladı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Ballmer’ın 157,2 milyar dolarlık net servetinin %90’ından fazlası Microsoft hisselerinde tutuluyor. Gates ise 156,7 milyar dolarlık varlığını daha çeşitli bir portföye yaymış durumda.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gates, 68 yaşında, servetinin bir kısmını hayırseverlik faaliyetlerine yönlendirerek yavaş yavaş azaltıyor. Eski eşi Melinda French Gates ve iş ortağı Warren Buffett ile birlikte, Gates, dünyanın önde gelen yardım kuruluşlarından biri olan Gates Vakfı’na milyarlarca dolar bağışta bulunmuştur.

Gates, 1975 yılında arkadaşı Paul Allen ile birlikte Microsoft’u kurmuş ve 2000 yılına kadar şirketin liderliğini üstlenmiştir. 1980’lerde şirketin asistanı olarak görev yapan Ballmer ise 2000 yılında Gates’in yerine CEO olarak atanmıştır.

Ballmer, 2014 yılında Microsoft’tan emekli olmuş ve aynı yıl şirketin en büyük hissedarı haline gelmiştir. 2014 yılında, NBA takımlarından Los Angeles Clippers’ı 2 milyar dolara satın alan Ballmer, bu yatırımın bugün yaklaşık 4,6 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.