enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2898
EURO
37,0831
ALTIN
3.024,61
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

Mercedes-Benz’de Çin etkisi! Düşüş yaşandı…

Mercedes-Benz’de Çin etkisi! Düşüş yaşandı…
25.10.2024 15:16
5
A+
A-

Başlık: Mercedes Üçüncü Çeyrekte Geriledi, Satışlar Düştü

Paragraf 1:
Üçüncü çeyrekte Mercedes’in satışları önceki yıla göre %6,7 düşüşle 34,52 milyar Euro’ya geriledi. Şirket, düşük fiyatlandırma ve yüksek marjlı otomobillerin azalan satışlarının karlılığı düşürdüğünü belirtti.

Paragraf 2:
Ancak Mercedes, ürün geçişlerine, zorlu pazar koşullarına ve özellikle Çin’deki rekabete rağmen güçlü satışlar gerçekleştirdi. Mali İşler Direktörü Harald Wilhelm, sonuçların hedefleri karşılamadığını ve maliyetlere odaklanacaklarını söyledi.

Paragraf 3:
Araç teslimatları geçen çeyreğe göre %1,4 azalarak 503.573’e gerilerken, yılın ilk dokuz ayında %4,3 düşüşle 1.463.263’e indi. Mercedes hisseleri haberin ardından %3’ten fazla düşerek 57 Euro’nun altına geriledi.

Paragraf 4:
Alman otomobil üreticileri, enflasyon, yüksek enerji ve iş gücü maliyetleri, ekonomik yavaşlama ve Çinli ve Tesla rekabetiyle karşı karşıya. Volkswagen, tasarruf önlemleri için bir fabrikayı kapatabileceğini açıkladı.

Paragraf 5:
Son yıllarda Çinli üreticiler, elektrikli araç pazar paylarını artırdı. Çin, Mercedes için büyük bir pazar ancak yerel rekabet ve ekonomik yavaşlama zorluklar yaratıyor.

Paragraf 6:
Uzmanlar, Mercedes gibi Alman lüks otomobil üreticilerinin rekabet edebilmek için fiyatlarını düşürme ve Çinli rakiplerle mücadele etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.