enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Muğla’da tarım arazilerinde yangın

Muğla’da tarım arazilerinde yangın
REKLAM ALANI
02.07.2024 13:45
2
A+
A-

Yerkesik Mahallesi’nde Kuru Ekin Tarlalarını Sardı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesi’nde, öğle saatlerinde bir tarım arazisinde çıkan yangın, hızla yayılarak kuru ekin tarlalarını sardı. Yerel halkın yanı sıra Sakartepe gözetleme kulesi tarafından da tespit edilen yangına; 16 arazöz, 60 orman işçisi, 2 helikopter ve 2 uçak yoğun bir şekilde müdahale ediyor.

Yangının kontrol altına alınması için geniş ölçekli çalışmalar sürerken, bölgedeki çiftçiler de balya haline getirdikleri ekinlerini kurtarmak için seferber oldu. İlk belirlemelere göre, yangın ziraat alanlarında etkili olurken, henüz herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer inceleme başlattı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, orman işçisi ve havadan destek ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyor.

Öte yandan, yangından etkilenen çiftçiler, balya haline getirdikleri ekinleri yangından uzaklaştırmak için büyük çaba sarf ediyor. Yangının kısa sürede büyümesi nedeniyle, bazı çiftçilerin ekinleri kurtarmakta zorlandığı gözlemlendi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yangının söndürülmesinde zamanla yarışan itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle büyümesi muhtemel olan alevlerin yayılmasını engellemek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, yangının kontrol altına alınması için çevre ilçelerden de destek ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yangın söndürüldükten sonra, yetkililer yangının çıkış nedenini belirlemek için kapsamlı bir soruşturma başlatacak. Bu kapsamda, bölgedeki görgü tanıklarıyla görüşülecek ve yangının çıkış noktasındaki deliller incelenecek.

Yerkesik Mahallesi’nde çıkan yangın, bölge halkını ve yetkilileri alarma geçirdi. Yangının söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiği vurgulanırken, vatandaşların açık alanlarda ateş yakmaması ve doğada dikkatli davranması konusunda uyarılarda bulunuldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.