enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2593
EURO
37,1285
ALTIN
3.013,34
BIST
8.762,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Darbeci hain! Cinayet emirlerini o verdi

Darbeci hain! Cinayet emirlerini o verdi
22.10.2024 08:14
2
A+
A-

FETÖ’nün Kumpasları ve Cinayetleri

FETÖ’nün en büyük kumpası Ergenekon soruşturmasıydı. Bir gecekonduda bulunan bombalarla başlayan süreç, İlker Başbuğ gibi yüzlerce kişinin tutuklanmasına yol açtı. Yıllar süren soruşturmalar sonucunda kumpas ortaya çıktı.

“Balyoz” davası da bir FETÖ kumpasıydı. Bir bavul dolusu belgeyle başlayan süreçte 365 asker cezaevine konuldu.

“Kozmik Oda” aramaları, Genelkurmay’ın gizli belgelerinin FETÖ ile bağlantılı kişiler tarafından ele geçirildiğini ortaya çıkardı.

“Futbolda Şike” operasyonu, FETÖ’nün futbol camiasını kontrol etme girişimiydi. Fenerbahçe’nin başkanı Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere birçok kişi şike suçundan yargılandı, ancak dava kumpas çıktı.

FETÖ, Türkiye’nin “Çözüm Süreci”ni sabote etmek için MİT’i PKK ile iş birliği yapmakla suçlayarak operasyon düzenledi. Ancak Başbakan Erdoğan’ın müdahalesiyle MİT görevlileri ifade vermedi ve takipsizlik kararı verildi.

“17/25 Aralık” operasyonları, hükümete karşı bir yargı darbesiydi. İşadamları ve bürokratlar, “yolsuzluk” suçlamasıyla gözaltına alındı, ancak soruşturmalar sonuçsuz kaldı.

FETÖ’nün en büyük eylemi 15 Temmuz darbe girişimiydi. Askeriyedeki üyeleriyle yönetime el koymaya çalışan FETÖ, halk ve güvenlik güçlerinin direnişiyle püskürtüldü. 251 kişi hayatını kaybederken, 2.734 kişi yaralandı.

FETÖ’nün Cinayetleri

  • Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu: FETÖ’nün kamu kurumlarına sızdığını vurguladı ve Gülen’in dava dosyasında azmettirici olarak yer aldı.
  • Hrant Dink: Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni, FETÖ üyesi bir tetikçi tarafından öldürüldü.
  • Haydar Meriç: FETÖ aleyhine kitap yazmayı duyurduktan sonra kaçırıldı ve öldürüldü.

FETÖ’nün Ölümüne Neden Olduğu İsimler

  • Kuddusi Okkır (cezaevinde kanserden öldü)
  • Yarbay Ali Tatar (intihar etti)

Sınav Sorularını Çaldılar

FETÖ, kamu kurumlarına sızmak için ÖSYM, KPSS, Askeri Liseler ve Polis Akademisi sınav sorularını da çaldı. Bu sorularla üyelerine asker, polis, hâkim ve savcı olma imkanı sağladı.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.