enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Patronlardan cirodan vergiye itiraz: Uygun olmadığını Şimşek’e ilettik

Patronlardan cirodan vergiye itiraz: Uygun olmadığını Şimşek’e ilettik
REKLAM ALANI
01.07.2024 16:07
1
A+
A-

Hazine Bakanı İş Dünyası ile Vergi Taslağını Tartıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi ve vergi taslağı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Taslak, iş dünyasını da yakından ilgilendiren çeşitli düzenlemeleri içeriyor.

Bloomberg HT’ye konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Bakan Şimşek ve iş dünyası temsilcileri arasındaki görüşmenin detaylarını paylaştı.

Gültepe, toplantıda özellikle kayıt dışı ekonomiyle ilgili konuların ele alındığını ve iş dünyası olarak bu konudaki tüm maddelere destek verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, daha sıkı yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladıklarını ifade etti.

“Cirodan vergi alınmasının şu anda uygun olmayacağını ilettik. Kurumlar vergisinde ihracatçı firmaların muaf tutulması gerektiği yönündeki görüşümüzü de aktardık. Devreden KDV’nin işletmeler için yük oluşturabileceğini belirttik.” diye konuşan Gültepe, üreticiler ve ihracatçılar olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Özellikle fiyatlandırma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda kur, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüşü kontrol altına alabildiğimiz takdirde, ihracatımızda en az yüzde 10’luk bir artış bekliyoruz.” ifadelerini kullanan Gültepe, toplantıda iş dünyasının görüşlerini Bakan Şimşek’e aktardıklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.