enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2294
EURO
37,2179
ALTIN
2.989,83
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Kalbimizi koruyalım, çünkü içinde sevdiklerimiz var

Kalbimizi koruyalım, çünkü içinde sevdiklerimiz var
29.09.2024 10:25
6
A+
A-

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uyarıyor:

29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü’nde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selçuk Opan, kalp sağlığımızı korumanın önemine dikkat çekti.

Kalbin yumruk büyüklüğünde olduğunu ve onu besleyen dar damarların ani tıkanıklığının kalp krizine yol açabileceğini belirten Dr. Opan, bu kırılgan organı korumak için basit önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, alkol ve sigara kullanımı, yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet, obezite ve böbrek rahatsızlıkları gibi kronik hastalıkların kalp sağlığını tehdit eden önemli risk faktörleri olduğunu söyledi.

Dr. Opan, “Bu risk faktörleriyle mücadele etmek, kalp ve damar hastalıklarını önlemede veya ilerlemelerini durdurmada birincil korunma yöntemidir. Yapılan araştırmalar, yaşam tarzı değişiklikleriyle kalp ve damar hastalığı kaynaklı ölümlerin %80’inin önlenebileceğini göstermektedir” dedi.

Kalp ve damar hastalıklarının erken teşhisinin ve tedavisinin önemine dikkat çeken Dr. Opan, bu hastalıkların ilerlemesini durdurmak ve yeni hastalık oluşumunu engellemek için izlenmenin şart olduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.