enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sabah namazı saat kaça kadar kılınır? Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınır mı?

Sabah namazı saat kaça kadar kılınır? Güneş doğduktan sonra sabah namazı kılınır mı?
REKLAM ALANI
01.07.2024 07:26
2
A+
A-

Günün İlk Namazı: Sabah Namazı ve Kılınma Süresi

İslam’ın beş vakit farz namazından ilki olan sabah namazının vakti, günün ilk ışıklarıyla birlikte başlar ve güneşin tamamen doğmasına kadar devam eder. Namaz vakitleri, İslami takvime ve güneşin hareketlerine göre belirlenir.

Sabah namazı, “imsak vakti” olarak bilinen şafak sökmeye başlamasıyla kılınabilir. Ancak imsaktan yaklaşık 30-40 dakika sonra kılınması daha uygun kabul edilir. Uygun olan zaman dilimi, “güneş doğumu” olarak ifade edilen güneşin ufka ilk belirgin şekilde yükselmeye başladığı andan güneşin tamamı ufkun üzerinde göründüğü ana kadar olan kısımdır.

Sabah namazının zamanı, imsak ve güneş doğumu vakitleri arasında değişse de, güneşin tamamen doğmasından sonra kerahat vakti başlar. Kerahat vakti, namaz kılmak için uygun olmayan bir zaman dilimi olarak kabul edilir. Kerahat vaktinden öğle namazı vaktine kadar olan süreçte sabah namazı kaza edilebilir ve hem farzı hem de sünneti yerine getirilebilir.

Ancak öğle namazı vakti geçtikten sonra, sabah namazı sadece farz olarak kaza edilebilir. Sünnet kısmı artık kılınmaz. Bu nedenle, sabah namazını vakti içerisinde kılıp kaza etmekten kaçınmak önemlidir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Namaz vakitlerini doğru bir şekilde takip etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesindeki “Namaz Vakitleri” bölümünden faydalanabilirsiniz. Bu bölüm, Türkiye’nin tüm illeri için günlük namaz vakitlerini sunmaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.