enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2453
EURO
37,2405
ALTIN
2.991,31
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Ajax evinde Beşiktaş’ı ağırlıyor! Kartal’ın Avrupa Ligi mücadelesi öncesi son gelişmeler ve muhtemel 11’ler belli oldu…

Ajax evinde Beşiktaş’ı ağırlıyor! Kartal’ın Avrupa Ligi mücadelesi öncesi son gelişmeler ve muhtemel 11’ler belli oldu…
26.09.2024 11:27
5
A+
A-

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax ile Karşılaşıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında bu akşam saat 22.00’te Hollanda ekibi Ajax ile mücadele edecek. Müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan John Brooks yönetecek.

Beşiktaş’ın Avrupa Macerası

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Lugano’yu deplasmanda 3-3 berabere kaldığı müsabakada evinde 5-1 mağlup ederek grup aşamasına adını yazdırdı. Siyah-beyazlılar, Ajax karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 245. maçına çıkacak.

Rakip Ajax

Ajax’ın başında bir dönem Süper Lig’de Fatih Karagümrük ve Corendon Alanyaspor’u da çalıştıran Teknik Direktör Francesco Farioli bulunuyor. İtalyan teknik adamla Hollanda Ligi’nde oynadığı 4 müsabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Ajax, 7 puanla 9. sırada yer alıyor.

Beşiktaş Teknik Direktörünün Açıklamaları

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Ajax maçıyla ilgili “Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz” dedi. Sezona iyi başladıklarını vurgulayan Bronckhorst, “Gücümüzü göstermeye çalışacağız. Takımda birçok oyuncu değişti. Deneyimli oyuncular aldık. Kaliteli bir ekibimiz var. Bunu sahada görüyoruz. Takımda huzur var. Emek vermeye devam etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın Hollanda Ekipleriyle Tarihçesi

Beşiktaş, Hollanda ekipleriyle Avrupa kupalarında 11. kez karşı karşıya gelecek. Ajax’ın yanı sıra PSV Eindhoven ve Feyenoord ile de Avrupa kupalarında rakip olan Kara Kartal, Ajax ile oynadığı 6 maçı da kaybetti. Beşiktaş’ın Hollanda takımlarına karşı üstünlüğünü ise Feyenoord’a karşı yakaladığı galibiyetler oluşturuyor.

Avrupa Ligi’nde Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında mücadele ettiği son sezonunda dış saha galibiyeti alamadı. Kara Kartal, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi isimleriyle düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 123 defa boy gösterdi ve 54 galibiyet, 25 beraberlik ve 44 mağlubiyet aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.