enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2340
EURO
37,2056
ALTIN
2.989,09
BIST
8.802,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Hindistan’da yeni maymun çiçeği varyantı tespit edildi

Hindistan’da yeni maymun çiçeği varyantı tespit edildi
24.09.2024 11:39
3
A+
A-

Maymun Çiçeği’nin Yeni Varyantı Hindistan’da Tespit Edildi

Önsöz

Dubai’den dönen 38 yaşındaki bir erkek, Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde maymun çiçeği virüsünün daha tehlikeli bir varyantıyla enfekte olmuş durumda.

Virüs Hakkında Bilgiler

Maymun çiçeği, ağrılı cilt lezyonlarına neden olan bulaşıcı bir virüstür. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsü Ağustos ayında Afrika’da bir halk sağlığı acil durumu olarak ilan etmişti.

Varyantın Yayılması

O tarihten bu yana, virüsün bu varyantı Afrika dışındaki ülkelere yayıldı. İsveç, Tayland ve Pakistan gibi ülkeler maymun çiçeği vakaları bildirdi.

Hindistan’daki Vaka

Hindistan Sağlık Bakanlığı, Kerala’nın Malappuram bölgesinde tespit edilen vakanın clade 1 varyantına ait olduğunu doğruladı. Hasta tedavi altına alındı ve temaslıları izleniyor.

Daha Önceki Vakalar

Hindistan, son iki yılda daha az bulaşıcı olan clade 2 varyantı kaynaklı 30’dan fazla maymun çiçeği vakası bildirdi. Bu ayın başlarında, Haryana eyaletinde bir erkekte de maymun çiçeği tespit edildi.

Bulaşma Yolları

Maymun çiçeği virüsü, hayvanlardan insanlara, enfekte kişilerle yakın temas yoluyla veya cinsel ilişki, cilt teması ya da yakın mesafede konuşma ve nefes yoluyla insandan insana bulaşabilir.

Belirtiler ve Tedavi

Ateş, kas ağrıları, lenf düğümlerinde şişlik ve vücutta lezyonlar gibi belirtilerle kendini gösteren virüs, tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Hindistan Hükümetinin Önlemleri

Hindistan hükümeti, tüm eyaletlere olası vakalara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı yaptı. Ülkede şüpheli vakaların test edilmesi için 35 laboratuvar görevlendirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.