enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bir yılda 6’ncı görüşme: Erdoğan-Miçotakis ABD’de bir araya gelecek

Bir yılda 6’ncı görüşme: Erdoğan-Miçotakis ABD’de bir araya gelecek
24.09.2024 10:50
4
A+
A-

Yunanistan-Türkiye İlişkilerinde Yeni Dönemin Olumlu Görüşmeleri

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni dönem, olumlu görüşmelerle devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD’deki BM Genel Kurulu’nda bir araya gelecekler. Bu görüşme, liderlerin son bir yıldaki altıncı görüşmesi olacak.

Görüşme için Atina’da beklentiler sınırlı. Türk-Yunan ilişkileri, yasadışı göçe karşı iş birliği ve Kıbrıs konuları ağırlıklı olacak. Yunanistan’da, Erdoğan ve Miçotakis’in Ege ve Doğu Akdeniz’deki anlaşmazlıklar hakkında önemli bir karar almaları beklenmiyor.

Buna karşılık, görüşmeden “sakin ortama devam” mutabakatı çıkması bekleniyor. New York’taki görüşmede ayrıca, yıl sonuna kadar Ankara’da düzenlenecek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ne kadar izlenecek “yol haritası” belirlenecek.

İki lider, dışişleri heyetleri arasındaki siyasi diyalog, askeri heyetler arasındaki Ege’de güven arttırıcı önlemler ve ticaret, turizm, enerji gibi konularda “pozitif gündem” toplantılarının önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesine karar verebilirler.

Görüşme hakkında Yunan basınına konuşan Yunan hükümetinden üst düzey bir yetkili, “İki liderin bir araya gelip tüm konuları görüşebilmeleri önemli bir kazançtır” dedi. “Bu görüşmeler, farklı görüşlerimizin bulunduğu konuların sahaya sıçrayıp tırmanmamasına katkıda bulunuyor. ABD’deki seçimler Türk-Yunan ilişkilerini etkilemiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.