enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2340
EURO
37,2056
ALTIN
2.989,09
BIST
8.802,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Doğanın Küçük Harikaları: Dünyanın En Küçük Böceği

Doğanın Küçük Harikaları: Dünyanın En Küçük Böceği
23.09.2024 11:36
8
A+
A-

Doğanın Minik Harikaları: Dünyanın En Küçük Böcekleri

Böcekler, ekosistemimizin ayrılmaz bir parçasıdır ve her yerde bulunurlar. Bazıları onları büyüleyici bulurken, bazıları onların varlığından bile rahatsız olur. Ancak gerçek şu ki, bu küçük yaratıklarla dünyamızı paylaşıyoruz.

Dünya böceklerle dolup taşıyor. Henüz keşfedilen yaklaşık bir milyon tür var ve muhtemelen milyonlarcası daha bekliyor. Küçük boyutlarına veya sevimli görünümlerine aldanmayın, bu canlılar gerçek avcılardır.

En Küçük Böcek Türleri

İşte dünyanın en büyüleyici ve tehlikeli küçük böcek türlerinden bazıları:

  • Orkide Mantis: Güneydoğu Asya yağmur ormanlarında bulunan orkide mantis, pembe peygamberdevesi olarak da bilinir. Bitki gibi görünürler ancak aslında ölümcül bir avcıdırlar. Orkide çiçeğini taklit ederek sinekleri ve arıları kendilerine çekerler.

  • Fındık Biti: Amerika’da meşe palamudu ağaçları, küçük fındık bitleri tarafından yok edilmektedir. İnce hortumları, büyük siyah gözleri ve tüylü gövdeleriyle fındık bitleri, ağaçların yapraklarını ve tomurcuklarını emerek onlara ciddi zararlar verir.

  • Diken Böceği: Vücutları dikenli bir bitkiyi andıran diken böcekleri, düşmanlarından ustalıkla kamufle olurlar. Bulundukları yere uyum sağlayarak neredeyse görünmez hale gelirler.

  • Macleay Hayaleti: Kaktüslere benzeyen Macleay hayaletleri, yine de harika kamuflaj yeteneklerine sahiptir. Düşmanlardan korunmak için rüzgarda sallanan ağaç dallarını ve kuru yaprakları taklit edebilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.