enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Kacır paylaştı! İMECE, Jüpiter’i görüntüledi

Bakan Kacır paylaştı! İMECE, Jüpiter’i görüntüledi
REKLAM ALANI
30.06.2024 22:17
2
A+
A-

Türkiye’nin İlk Yüksek Çözünürlüklü Yerli ve Milli Gözlem Uydusu İMECE’nin Uzaya Bakışı

Türkiye’nin en yeni gözbebeği, yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE, Dünya’nın her noktasından görüntü alma yeteneğini kanıtladıktan sonra şimdi derin uzaya yöneliyor. İMECE’nin ilk hedeflerinden biri ise 588 milyon kilometre uzaklıktaki dev gezegen Jüpiter oldu.

Uydunun Jüpiter’i görüntülemesi, Türkiye’nin uzay konusundaki teknolojik ilerlemesinin bir kanıtı olma niteliği taşımaktadır. Bu başarı, aynı zamanda Milli Teknoloji Hamlesi’ni daha da ileriye taşımaktadır. Ülke, yeni nesil yer gözlem uyduları üzerinde durmaksızın çalışarak uzay konusundaki gücünü artırmaya kararlıdır.

İMECE’nin Mükemmel Görüntüleme Yeteneği

Şimdiye kadar Dünyamızın görüntüleriyle yetinen İMECE, bu sefer görüş alanını uzayın derinliklerine kaydırdı. Metre altı çözünürlüğüyle Dünya’yı görüntülemek için üretilen uydu, Jüpiter’in ayrıntılı görüntülerini elde etmeyi başardı. Bu görüntüler, gezegenin dev fırtınaları, göreceli olarak genç ay’ları ve büyüleyici halkaları gibi özelliklerini gözler önüne seriyor.

Bakan Kacır’ın Coşkulu Mesajı

Bu önemli başarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kacır, heyecanını dile getirdi. Bakan, "Dünyanın her noktasından görüntü alabilen Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE kamerasını derin uzaya çevirdi!" ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İMECE’nin başarısının Milli Teknoloji Hamlesi’ni hızlandırdığını vurgulayan Bakan Kacır, "İMECE’de sergilenen başarı Milli Teknoloji Hamlesi’ni daha ileri taşırken, yeni nesil yer gözlem uydularımız için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz." diye belirtti.

İMECE’nin Uzay Yolculuğu Devam Ediyor

Jüpiter’in görüntülerini çektikten sonra İMECE, uzayın diğer hedeflerine doğru yolculuğunu sürdürüyor. Uydunun, gelecekte Mars, Venüs ve diğer gezegenleri görüntülemesi bekleniyor. İMECE’nin uzaydaki keşifleri, Türkiye’nin uzay bilimleri alanındaki hızlı yükselişine ışık tutmaya devam edecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.