enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Londra Antlaşması Özeti ve Önemi… Londra Antlaşması Tarihi ve Maddeleri…

Londra Antlaşması Özeti ve Önemi… Londra Antlaşması Tarihi ve Maddeleri…
REKLAM ALANI
18.09.2024 14:39
4
A+
A-

Londra Antlaşması Özeti ve Önemi

Birinci Balkan Savaşı’nın ardından Osmanlı İmparatorluğu, Londra Antlaşması’nı imzalayarak Balkan topraklarında önemli kayıplar yaşadı.

Antlaşma, Bulgaristan Krallığı ve Osmanlı Devleti arasında 30 Mayıs 1913’te imzalandı. Osmanlı Devleti’nin Midye-Enez sınırına çekilmesi ve Selanik ve Güney Makedonya’nın Yunanistan’a verilmesi gibi maddeleri, İmparatorluğun gücünün kaybolduğunun bir göstergesiydi.

Londra Antlaşması’nın Tarihi ve Maddeleri

YAZI ARASI REKLAM ALANI

30 Mayıs 1913’te imzalanan antlaşma, Osmanlı Devleti’nin sınır bölgesini Midye-Enez Hatta olarak belirledi. Selanik ve Güney Makedonya Yunanistan’a verilirken, Orta ve Kuzey Makedonya Sırbistan’a devredildi. Girit adası müttefik güçlere bırakıldı ve Ege adalarının geleceği büyük devletlerin kararına bırakıldı.

Londra Antlaşması Kimler Arasında Yapıldı?

Antlaşma, Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgaristan Krallığı arasında yapıldı. Yunanistan ve Sırbistan da antlaşmadan önemli ölçüde etkilendi, çünkü Balkan toprakları sadece Bulgaristan’a değil, onlara da bırakıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.