enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Egeli maden ihracatçılarından ülke ekonomisine 130 milyon dolarlık katkı!

Egeli maden ihracatçılarından ülke ekonomisine 130 milyon dolarlık katkı!
REKLAM ALANI
17.09.2024 14:13
6
A+
A-

Maden İhracatı Ağustos’ta Yüzde 33 Artarak 130 Milyon Dolara Ulaştı

Ege Maden İhracatçıları Birliği, sürdürülebilir madencilik stratejisiyle başarılarına devam ediyor. Birlik, Ağustos ayında ihracatını yüzde 33 artışla 130 milyon dolara yükseltti.

Birlik Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Ocak-Ağustos döneminde Birliğimizden maden ihracatımız yüzde 20 artışla 865 milyon dolar oldu. Ağustos ayında ise yüzde 33 artışla 130 milyon dolar kazandırdık” dedi.

Doğal Taş İhracatı ABD ve Çin Öncülüğünde

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ege İhracatçıları, doğaltaş sektöründe işlenmiş ürüne odaklanıyor. 8 aylık dönemde 458 milyon dolarlık doğaltaş ihracatına imza atıldı. Alimoğlu, ihracatın yüzde 64’ünün işlenmiş ürünlerden oluştuğunu belirtti. Ege’den en fazla maden ihracatı Çin, İspanya, İtalya, ABD ve Rusya’ya yapılırken, doğaltaşta en çok ABD, Çin, Fransa, Avustralya ve Almanya öne çıkıyor.

Uzak Ülkelere Ticaret Heyetleri Planlanıyor

Madencilik sektöründeki zorluklara rağmen, Birlik döviz getirmek için elinden geleni yapmaya kararlı. Alimoğlu, “Ruhsat ve izin süreçleri basitleşirse, maliyet artışları kontrol altına alınırsa ihracatı en yüksek seviyelere taşıyabiliriz” dedi.

Birlik, 2025’in ilk yarısında Ticaret Bakanlığı ile birlikte uzak ülkelere sektörel ticaret heyetleri planlıyor. Aynı zamanda, Türk Doğal Taş Sektörü, 2025’teki Xiamen fuarında en hareketli hol olan A6’da yer alacak.

Çin Pazarındaki Varlığın Devamlılığı Vurgulanıyor

Alimoğlu, Çin’in Ocak-Temmuz döneminde doğaltaş ithalatında yüzde 9 artış yaşandığını belirterek, “Çin pazarındaki varlığımızı sürdürmeliyiz. İşlenmiş ürün ihraç edenlerin de bu fuarda yer alması önemli” dedi.

Londra’daki Fuar ve Ticaret Heyeti

Birlik, Şubat 2025’te Londra’da gerçekleşecek Surface Design Show fuarına info stantla katılacak ve bir Ticaret Heyeti düzenleyecek. Ayrıca, Korea Build Week Fuarına milli katılım planlanıyor.

Yeni Dönem Doğaltaş Stratejileri

EMİB, “Yeni Dönem Doğaltaş Pazarlama ve Strateji Geliştirme” Ur-ge kümesi hedef ülkelere yönelik ticaret heyetleri ve info stant katılımları planlıyor. 2025 yılında yeni bir Ur-ge kümesi kurarak ihracatın tabana yayılmasını amaçlıyor.

Sürdürülebilir Madencilik İlkesi

EMİB, tüm etkinliklerinde “Sürdürülebilir Madencilik” ilkesini vurguluyor. Alimoğlu, “Madenler hayatımızı kolaylaştırıyor ve refahımızı artırıyor. Yer altı zenginliklerini ekonomiye kazandırmaya ve çevre dostu madencilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.