enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Roketsan’dan ‘Çelik Kubbe’ açıklaması

Roketsan’dan ‘Çelik Kubbe’ açıklaması
REKLAM ALANI
15.09.2024 15:15
5
A+
A-

Başlık: Roketsan’dan Milli Teknoloji Hamlesi Açıklaması

Giriş: TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nda konuşan Roketsan yetkilisi Murat İkinci, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin hedefleri ve Roket Yarışması’nın bu hedeflere katkıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hedefleri: İkinci, Türkiye’nin büyük teknolojilere ulaşma ve uzay teknolojilerine erişme gibi iki önemli hedefi olduğunu belirtti.

TEKNOFEST Roket Yarışması’nın Katkıları: İkinci, TEKNOFEST Roket Yarışması’nın bu hedefleri desteklediğini, gençleri motive ederek gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı. Yarışmanın başarı oranının her geçen gün arttığını ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kara Atmaca Füzesi: İkinci, Roketsan tarafından geliştirilen Kara Atmaca füzesinin atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlattı. Kara Atmaca’nın, Atmaca füzesinden türediğini ve daha uzun menzilli olduğunu belirtti. Füzenin en kısa sürede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine gireceğini ve derin vurma kabiliyetini artıracağını vurguladı.

Çelik Kubbe Projesi: İkinci, Çelik Kubbe Projesi’nin Türkiye’yi havadan gelecek saldırılara karşı koruyacak hava savunma sistemini ifade ettiğini söyledi. Sistemde SUNGUR, HİSAR, SİPER ve ALKA gibi yerli üretim savunma sistemlerinin yer alacağını belirtti. Çelik Kubbe’nin Türkiye’yi hava savunmasında üst seviyeye taşıyacağını ifade etti.

Dron Saldırılarına Karşı Lazer Silahlar: İkinci, Roketsan’ın dron saldırılarına karşı en etkin korumanın lazer silahlar olduğuna inandığını belirtti. ALKA lazer sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde olduğunu ve yatırımlarla geliştirildiğini söyledi. ALKA’nın gelecekte küçük dron tehditlerini bertaraf etmek için önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.