enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İsrailli gaspçılar Batı Şeria’da araziyi işgal etti!

İsrailli gaspçılar Batı Şeria’da araziyi işgal etti!
REKLAM ALANI
14.09.2024 16:46
2
A+
A-

Um Safa Köy Meclisi Başkanı Mervan Sabah, Um Safa köyü ve çevresindeki arazilerin, daha önce gasp edilerek kurulmuş “Ateret” yerleşimindeki İsrailliler tarafından, köyün başka arazilerine buldozerlerle yıkılıp üzerlerine çadır kurularak ele geçirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Sabah, İsraillilerin hedef aldığı bölgenin “Cibal er-Res” olduğunu ve yaklaşık 500 dönümlük bir alanı kapsadığını kaydetti. İsrailli yetkililerin son yıllarda 4 bine yakın köy arazisine el koyduğunu ve çeşitli gerekçelerle köyün Oslo Anlaşmaları’na göre “C kategorisinde” olduğunu iddia ettiğini belirten Sabah, uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaklaşık 720 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

1995’teki İkinci Oslo Anlaşması’yla işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrıldı. A bölgesi (%18) Filistin’in idari ve güvenlik yönetimine, B bölgesi (%21) Filistin’in idari ve İsrail’in güvenlik yönetimine, C bölgesi (%61) ise İsrail’in idari ve güvenlik yönetimine bırakıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Filistin verilerine göre, İsrail ordusu 2024’ün ilk yarısında Filistinlilere ait 318 yapıyı yıktı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.