enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI KILINIŞI: Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır? Mevlid Kandili namazı kaç rekat?

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI KILINIŞI: Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır? Mevlid Kandili namazı kaç rekat?
REKLAM ALANI
12.09.2024 16:29
0
A+
A-

Mevlid Kandili Namazı Hakkında

Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunun kutlandığı özel bir gecedir. Bu gece, ibadetlerin sevabının arttığına inanılır. Dinimizde kandil gecelerine özel bir ibadet şekli olmamakla birlikte, vakit namazlarının ve kaza namazlarının yanı sıra, tesbih ve teheccüd namazları kılmak tavsiye edilir.

Mevlid Kandili Gecesi Kılınan Nafile Namazlar

Müslümanlar, Mevlid Kandili’ni daha faziletli geçirmek için nafile namazlar kılabilirler. Bu namazlar genellikle iki rekâtlıdır, ancak kandil gecesinde kılınabilecek nafile namaz sayısında bir sınır yoktur. Bazı alimler özellikle 12 rekât nafile namaz kılmayı önermektedir. Her iki rekâtta bir selam verilerek bu namaz kılınır. Her rekât, bu mübarek geceyi daha anlamlı hale getirir ve yapılan ibadetlerin sevabını artırır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Mevlid Kandili Gecesi Tesbih Namazı

Mevlid Kandili’nde özellikle tesbih namazı kılmak da alimler tarafından tavsiye edilir. Tesbih namazı, her rekâtta Allah’ın 99 isminin zikredildiği özel bir nafile namazdır. Bu namaz dört rekât kılınır ve her rekâtta belirli dualar ve tesbihler okunur. Tesbih namazı, bu mübarek geceyi daha anlamlı hale getirir ve manevi huzur sağlar.

Tesbih Namazının Kılınışı

Tesbih namazına niyet edildikten sonra her rekâtta 75 defa “Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber” tesbihi çekilir. Bu tesbihler, namazın farklı bölümlerinde belirli sayılarda yapılır.

Hacet Namazı

Kandil gecelerinde 12 rekâtlık hacet namazı kılmak da önerilir. Bu namazın iki rekâtta bir selam verilerek kılınması tavsiye edilir. Kandil gecesi hacet namazı için Ayetel Kürsi veya Kadir Suresi okunabilir.

Dua ve Niyaz

Namazların ardından dua ve niyazda bulunarak Allah’tan bağışlanma, yardım ve hidayet talep edilebilir. Mevlid Kandili’nin feyiz ve bereketinden yararlanmak için bu geceyi ibadet, dua ve tefekkürle geçirmek önemlidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.