enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kapı tutucu SERVET çıktı! Milyonlarca yıllık olduğu öğrenildi: Yaşlı kadını şaşırtan gelişme…

Kapı tutucu SERVET çıktı! Milyonlarca yıllık olduğu öğrenildi: Yaşlı kadını şaşırtan gelişme…
REKLAM ALANI
11.09.2024 16:00
3
A+
A-

Amberin Gizemli Yolculuğu

Amber, antik çağlardan beri bilinen, ağaç reçinesinin fosilleşmesiyle oluşan değerli bir taştır. Romanya’nın Colti köyünde, Buzau Nehri kıyısındaki kumtaşlarında bulunan amber, özellikle “Rumanit” olarak bilinen derin kırmızımsı tonlarıyla ünlüdür.

1920’lerden beri çıkarılan bu kehribar, oldukça değerlidir. Ancak, bir Colti sakini için talihsiz bir yanlış anlaşılma, bu değerli taşın gözden kaçmasına neden oldu. Evine giren hırsızlar, kapı tutacağı olarak kullanılan özel bir Rumanit parçasını sıradan bir nesne zannederek geçtiler.

1991’de kadının vefatının ardından, evi miras alan akrabası, kapı durdurucu olarak kullanılan bu taşın sıradan bir şey olmadığından şüphelendi. Taşın değerini öğrenen mirasçı, amberi Romanya devletine sattı ve Krakow’daki Tarih Müzesi’ndeki uzmanlara inceletilmesi için gönderdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Uzmanlar, amber parçasının 38 ila 70 milyon yıl önce oluştuğunu belirlediler. Buzau İl Müzesi Müdürü Daniel Costache, bu keşfin hem bilimsel hem de müze açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

2022’den beri Buzau İl Müzesi’nde sergilenen Rumanit parçası, ziyaretçilere amberin gizemli dünyasını sunuyor. Bu olay, daha önce ABD’de bir adamın kapı durdurucu olarak kullandığı taşın aslında 100.000 dolar değerinde bir meteorit olduğunun ortaya çıkmasıyla benzer bir hikayedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.