enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Siber güvenliğin yol haritası: Yerli ve milli teknoloji

Siber güvenliğin yol haritası: Yerli ve milli teknoloji
REKLAM ALANI
08.09.2024 10:13
3
A+
A-

Türkiye’nin Siber Güvenlik Vizyon Belgesi Yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki ilkelerini belirleyen Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın (2024-2028) hazırlandığını ve Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.

Siber Güvenliğe Öncelik

Teknolojik ilerlemelerin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, siber güvenlik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti. Artan siber riskler karşısında siber alanın 7/24 korunmasının önemine değinen Uraloğlu, bu belgeyle siber güvenlik alanındaki kazanımların üzerine yenilerini eklemeyi hedeflediklerini söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Strateji ve Hedefler

Belgede, “insan, savunma, caydırıcılık ve iş birliği” temaları etrafında 6 stratejik amaç belirlendi. Bu amaçlar doğrultusunda, 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlendi ve hepsinin gerçekleştirilmesi için 61 eylem maddesi hazırlandı.

Siber Dayanıklılık

Artış gösteren siber tehditlerin büyük ölçekli ekonomik kayıplara veya ulusal güvenlik sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Uraloğlu, siber dayanıklılığın artırılmasıyla savunmanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Risk değerlendirmelerinin, acil durum planlarının ve tatbikatların siber dayanıklılığın artırılmasında önemli olduğunu ifade etti.

Erken Tespit ve Önleme

Siber savunmanın riskleri erken tespit ve önleme üzerine kurulu olması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, siber güvenliği tehdit eden unsurların yapay zekâ ve büyük veri altyapılarıyla tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Yerli ve Milli Teknolojiler

Siber güvenlikte yerli ve milli teknolojilerin önemine değinen Uraloğlu, bu teknolojilerin dışa bağımlılığı azaltacağını ve ulusal güvenliğe katkı sağlayacağını söyledi. Yerli ve milli ürünlerin dünya pazarlarındaki payının artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.