enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Polislerin rüşvet tezgahına operasyon: 4 polis tutuklandı

Polislerin rüşvet tezgahına operasyon: 4 polis tutuklandı
REKLAM ALANI
29.06.2024 19:00
1
A+
A-

Polisler Tutanakları Değiştirip Rüşvet Aldı İddiasıyla Gözaltına Alındı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro polisleri, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 11 polis memurunu, ilçede faaliyet gösteren suç örgütlerinden rüşvet almak iddiasıyla gözaltına aldı. Gözaltına alınan polislerden 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4’ü tutuklandı.

İç denetimler ve operasyon sonucunda, gözaltına alınan polis memurlarının gözaltına aldıkları şüphelilerin üzerinden çıkan para ve uyuşturucunun miktarını gösteren farklı tutanaklar tuttukları ortaya çıktı.

Bu iddialar, bir toplantıda İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a iletildi. Aktaş, soruşturma için derhal İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi.

Yapılan incelemelerde, soruşturmaya konu Ümraniye’de görevli polis memurlarının 11 farklı olayda tutanakları değiştirerek, uyuşturucu satıcıları ve yerel suç örgütlerinden para kazandıkları tespit edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gözaltına alınan şüpheli polis memurlarının, operasyonda yakaladıkları kişilerden ele geçirdikleri 55 bin TL’yi resmi evraklarda 5 bin TL olarak gösterdikleri ve kalan 50 bin TL’yi zimmetlerine geçirdikleri belirlendi.

Başka bir olayda, ele geçirilen 500 merminin 300, 1 kilogram uyuşturucunun ise 800 gram olarak gösterildiği ortaya çıktı.

Tutuklanan polis memurlarının, satışa hazır halde ayrı ayrı paketlenen uyuşturucuları toplu halde bulunmuş gibi göstererek, suç örgütlerinin ve uyuşturucu satıcılarının işledikleri suçların niteliklerini değiştirdikleri de tespit edildi.

Yapılan operasyon sonucunda, iddialara karışan 11 polis memuru gözaltına alınırken, bunlardan 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kalan 4 polis memuru ise tutuklandı. Soruşturma halen devam ediyor ve yeni tutuklamaların olabileceği belirtiliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.