enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Küresel piyasaların beklediği veri açıklandı! ABD’de tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı

Küresel piyasaların beklediği veri açıklandı! ABD’de tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı
REKLAM ALANI
06.09.2024 15:44
3
A+
A-

ABD’nin Kritik İstihdam Verisi Beklentilerin Altında Kaldı

ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre, Ağustos ayında tarım dışı istihdam 142 bin artarak beklentileri karşılayamadı. İşsizlik oranı ise yüzde 4,3’ten yüzde 4,2’ye düşüş gösterdi. Ekonomistler, tarım dışı istihdamda 164 bin kişilik bir artış öngörmüştü.

Haziran ve temmuz aylarına ait tarım dışı istihdam rakamlarında düzeltmeler yapıldı. Haziran ayı için 118 bine, temmuz ayı için 89 bine düşürüldü.

İmalat sektöründe 24 bin kişilik bir azalma yaşanırken, inşaat sektöründe 34 bin kişilik bir artış görüldü. Ortalama saatlik kazançlar yüzde 0,4 artışla yüzde 3,8’e yükseldi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayı toplantısında faiz kararının yanı sıra makroekonomik tahminlerin de revize edilmesi bekleniyor. Piyasalar, Fed’in bu ayda 25 veya 50 baz puanlık bir faiz indirimine gideceğini öngörüyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.