enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0437
ALTIN
2.829,16
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

EK TERCİH KILAVUZU 2024: Üniversite YKS ek tercih nasıl yapılır? YKS tercih ücreti ne kadar, nereye yatırılır?

EK TERCİH KILAVUZU 2024: Üniversite YKS ek tercih nasıl yapılır? YKS tercih ücreti ne kadar, nereye yatırılır?
REKLAM ALANI
06.09.2024 13:34
7
A+
A-

Ek Tercih Başvuruları Ne Zaman?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar, ek yerleştirme için tercihlerini 6-11 Eylül tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından yapabilecekler. Tercih işlemleri 6 Eylül saat 14.30’da başlayıp 11 Eylül saat 23.59’da sona erecek.

Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

YKS ek yerleştirme ücreti 80,00 TL’dir. Bu ücret, 12 Eylül 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılmalıdır. Ücret yatırılmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ek Tercih Nasıl Yapılır?

1. ÖSYM Resmi Sitesine Giriş

Adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yapmalıdırlar.

2. Ek Tercih Kılavuzunu İnceleme

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS Ek Tercih Kılavuzu dikkatlice incelenmelidir. Bu kılavuzda, boş kontenjanlar, üniversiteler ve bölümler hakkındaki bilgiler yer almaktadır.

3. Tercihlerin Yapılması

Adaylar, kılavuzda yer alan boş kontenjanlar arasından en fazla 24 tercih yapabilirler. Her bir tercih özenle sıralanmalı ve sisteme kaydedilmelidir.

4. Ödeme

Tercihler tamamlandıktan sonra tercih ücreti ödenmelidir. Bu ücret, ÖSYM’nin anlaşmalı bankaları veya online ödeme sistemi üzerinden yatırılabilir. Ücret yatırılmayan tercihler geçerli değildir.

5. Sonuçların Takibi

YKS ek tercih sonuçları açıklandığında, adaylar sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilirler. Ek tercihte yerleşen adaylar, üniversite kayıt işlemlerine geçebilirler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.