enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Kurum kirlilik tehlikesi artan “İzmir Körfezi” için kente geldi! Cemil Tugay Çekya’ya gitti

Bakan Kurum kirlilik tehlikesi artan “İzmir Körfezi” için kente geldi! Cemil Tugay Çekya’ya gitti
REKLAM ALANI
04.09.2024 20:59
6
A+
A-

İzmir Körfezi’ndeki Kirliliğe Bakan Kurum’dan İnceleme

İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik ve balık ölümlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir’e geldi.

Kurum, milletvekilleri ve bürokratlarla birlikte İzmir İktisat Kongresi Binası’nda bir toplantı yaptı. Bakan, yarın Marmara gemisiyle Körfez’de incelemelerde bulunacak ve İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak.

Çekya’ya Giden Tugay’a Tepki

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakan Kurum’un Körfez’deki kirliliğe ilişkin incelemeler yapacağı sırada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Dünya Sağlık Örgütü’nün toplantısına katılmak için Çekya’ya gitmesi tepkilere neden oldu.

CHP’nin hizmette samimi olmadığını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Tugay’a tepki gösterdi. Kırkpınar, “Tugay, yardım isteyip rol keserken biz her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Ancak bu olayda da yine aynı senaryo yaşandı. Bakanımızın toplantısına katılmak yerine Çek Cumhuriyeti’ne gitti. Şimdi Başkanın ne kadar samimi olduğunu herkes gördü ve anladı” dedi.

“Topu Taca Attı”

Kırkpınar, “Lafa gelince bir araba dolusu laf ama icraata gelince yok” diyerek Tugay’ın çelişkili davranışına dikkat çekti. Kırkpınar, “Tugay, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için Bilim Kurulu kurulmasını sağlayan Bakanımız Kurum’un toplantısına katılmayacağını açıkladı. Topu taca atıp kendi kullandığı cümlelerle bile çelişen bu zihniyetten hizmet beklemek yanlıştır” diye konuştu.

İmamoğlu’nu Örnek Alıyor

Kırkpınar, Tugay’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu örnek aldığını ifade etti. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyen Kırkpınar, “Toplantı öncesi Çek Cumhuriyeti’ne giden Sayın Tugay da tıpkı İmamoğlu gibi İstanbul’un önemli olaylarında yurt dışında olur ya da tatilde. Onu örnek almış olacak ki İzmir için çok önemli olan bu meselede yurt dışına çıkmayı tercih ediyor” dedi.

Kırkpınar, “Böylesi hassas bir konuda rutin bir toplantıya nasıl katılabilirsin? Balıklar ölüyor, deniz canlıları yok oluyor. İzmir’in denizi ve havası oksijensiz kalmış, İzmirli kokudan dışarı çıkamıyor, feryat ediyor. Tüm sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir hizmet yapılmamış, yapılmıyor. Sözüm ona ‘El uzatıyorum yardım istiyorum’ diyor bakanlık tarafından el uzatılınca da yurt dışı gezisinden taviz veremiyor. Önceden planlanmışmış İzmirlilere verdiğiniz değer bu mu? Tugay’ın bu sorumsuz tutumunu İzmir kamuoyuna ve İzmirli vatandaşlarımıza havale ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.