enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Mehmet Kasapoğlu: Yeşil varsa huzur, ağaç varsa bereket, orman varsa hayat var

Mehmet Kasapoğlu: Yeşil varsa huzur, ağaç varsa bereket, orman varsa hayat var
REKLAM ALANI
02.09.2024 13:24
3
A+
A-

Yeşil Vatan’ı Korumak

Doğada ormanlar yaşamı destekleyen damarlar gibidir, canlıların evidir. Ancak her yıl orman yangınları bu eşsiz güzellikleri tehdit ederek hem doğal yaşam hem de ekonomiye zarar veriyor. Türkiye, orman yangınlarına karşı hassas bir konumda ve büyük çabalar sarf ediyor.

Türkiye’nin Orman Yangınlarıyla Mücadelesi

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede önemli adımlar atarak 27 uçak, 105 helikopter ve 5 binden fazla kara aracıyla güçlü bir filo oluşturdu. Bu filo, yangınlara hızlı müdahale ederek yayılmasını önlüyor. İnsansız hava araçları da yangın tespitinde ve kontrolünde önemli rol oynuyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Belediyelerin Rolü

Orman yangınlarında ilk müdahalede en önemli kurumlar belediyelerdir. Ancak bazı belediyelerin yetersizlikleri, söndürme çalışmalarını geciktirdi. Yaz aylarında yangın riski yüksek bölgelerdeki belediyeler, itfaiye ekiplerini yönlendirmek, su kaynaklarını etkin kullanmak ve halkı bilinçlendirmek için daha güçlü olmalıdır.

Dezenformasyona Dikkat

Yangınlarla ilgili dezenformasyon, kamuoyunu yanıltıyor. Yangın söndürme araçlarının yetersiz olduğu veya yangınlara müdahale edilmediği yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Vatandaşlar bu dezenformasyonlara karşı duyarlı olmalı ve doğru bilgi kaynaklarını tercih etmelidir.

Toplumsal Bilinç

Orman yangınlarının %90’ı insan kaynaklıdır. Anız ateşi, izmaritler ve cam şişeler gibi ihmaller büyük felaketlere yol açabilir. Bu nedenle toplumsal bilinç ve duyarlılık hayati önem taşıyor.

Ormanları korumak geleceği güvence altına almaktır. Herkes, yangınları önlemek ve çevreyi korumak için sorumludur. Aileden okullara, iş yerlerinden sokaklara her alanda orman bilinci yayılmalıdır. Orman sadece kurumların değil, tüm vatandaşların ortak meselesidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.