enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Hyundai’den 2030’a kadar 21 elektrikli model  

Hyundai’den 2030’a kadar 21 elektrikli model  
REKLAM ALANI
30.08.2024 15:25
2
A+
A-

Hyundai Motor Company, 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde “Hyundai Way” stratejisini tanıtarak gelecek planlarını açıkladı. Şirket, elektrikli ve hibrit araç pazarındaki rekabet gücünü arttırmayı ve batarya ve otonom sürüş teknolojilerini geliştirip kullanmayı hedefliyor.

Hyundai, satış hacmini 2023’e göre %30 arttırmayı ve 2030 yılına kadar yılda 5,5 milyon araç satmayı planlıyor. Ayrıca 2 milyon elektrikli araç satmayı hedefliyor.

Hyundai, Kuzey Amerika ve Çin pazarlarına 900 km’den fazla menzilli yeni EREV (Uzun Menzilli Elektrikli Araç) modelleri sunacak. 2030’a kadar uygun fiyatlıdan lüks ve yüksek performanslı modellere kadar 21 yeni elektrikli araç modeli piyasaya sürecek.

Şirket, performans ve yakıt verimliliğini artıran yeni nesil bir hibrit sistem tanıtacak. Hibrit ürün yelpazesini 7 modelden 14’e çıkaracak ve Genesis markasında yeni hibrit modeller sunacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hyundai, pil teknolojisine odaklanarak uygun fiyatlı NCM piller ve güçlendirilmiş güvenlik özellikleri geliştirecek. Ayrıca otonom sürüşlü araçların ticarileştirilmesini planlıyor.

Şirket, hidrojen teknolojisindeki uzmanlığını da kullanarak elektrifikasyon alanındaki liderliğini güçlendirmeyi ve hidrojen alanında enerji liderliğini sağlamayı amaçlıyor.

2033’e kadar 90 milyar dolarlık (120,5 trilyon KRW) yatırım yapmayı planlayan Hyundai, yeni hedef hissedar getirisi (TSR) olarak %35’i hedefliyor. 2025-2027 yılları arasında 3 milyar dolarlık (4 trilyon KRW) hisse geri alımı gerçekleştirecek.

Hyundai, TMED hibrit sistemiyle hibrit pazarında öncülük ediyor. Yeni Dynamic Capabilities stratejisi kapsamında, kompakt ve orta boy otomobillerin ötesine geçerek hibrit sistemini küçük, büyük ve lüks araçlara kadar genişletecek.

Yeni TMED-II sistemiyle performans ve yakıt verimliliği önemli ölçüde artacak. Sistemin 2025 Ocak’ından itibaren üretim araçlarına entegre edilmesi planlanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.