enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0584
EURO
38,0696
ALTIN
2.832,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Şimşek: Deprem bölgesi için sağlanan dış finansman 4 milyar dolara yaklaştı

Bakan Şimşek: Deprem bölgesi için sağlanan dış finansman 4 milyar dolara yaklaştı
REKLAM ALANI
30.08.2024 12:45
6
A+
A-

Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Yeniden Kalkınma İçin Uluslararası Finansman

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden kalkınması öncelikli hedef olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bölgede kullanılmak üzere uygun maliyetli finansman desteği için uluslararası kuruluşlarla görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Uluslararası finansman kuruluşlarıyla iş birliği halinde bölgenin yeniden inşası için çalışmalar yürütülüyor. 2023 ve 2024 yıllarında deprem finansmanı kapsamında yaklaşık 4 milyar dolar dış kaynak sağlandı. Bu yıl sonuna kadar yaklaşık 2 milyar dolar ek finansman sağlanması için görüşmeler devam ediyor.

Bölgenin yeniden inşasında yol, tünel ve köprülerin yenilenmesinin önemine dikkat çeken Nebati, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yaklaşık 187 milyon avroluk finansman sağlandığını duyurdu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ayrıca, İslam Kalkınma Bankası’ndan deprem bölgesindeki ihracatçıların finansmanı ve yeşil dönüşüm destekleri için Türk Eximbank’a 100 milyon dolar, Uluslararası İslami Ticaret Finans Kuruluşundan depremden etkilenen işletmelerin uluslararası ticaretinin desteklenmesi için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na 100 milyon dolar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’na da 50 milyon dolar finansman sağlandı.

Nebati, uluslararası finansman kuruluşlarıyla iş birliklerinin süreceğini ve sağlanan kaynakların uygulanan programa duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.